www.mikrovalto.gr

Τυχαία φωτογραφία

Αναζήτηση


Δρόμος Κοζάνης-Κήπου-Ρυμνίου-Τριγωνικού Εκτύπωση
Πέμπτη, 03 Σεπτέμβριος 2009 17:17

ΙΟΥΛΙΟΣ 2009

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Δρόμος Κοζάνης-Κήπου-Ρυμνίου-Τριγωνικού

 

sokouthsΑπευθύνεται στον Αντινομάρχη Παραγωγικού Περιβάλλοντος και υπεύθυνο των έργων της Ν.Α. Κοζάνης κ. Γιάννη Σόκουτη

 

Κύριε Αντινομάρχη,

Κατ’ αρχήν θα ήθελα να εκφράσω την ειλικρινή εκτίμηση μου στο πρόσωπό σας, που απορρέει τόσο από τη θητεία σας στη  Ν.Α., όσο και από τη μακρόχρονη ενασχόλησή σας στα κοινωνικά δρώμενα. Επίσης αναγνωρίζω ότι συμβάλλετε θετικά στην επίλυση προβλημάτων της -"αδικημένης" όπως και να το κάνουμε- περιοχής μας, των Καμβουνίων.

Αφορμή για την…επικοινωνία αυτή είναι η ασφαλτόστρωση του δρόμου της παράκαμψης της Καισαρειάς που ολοκληρώθηκε σήμερα 18.7.2009 και είχε δρομολογηθεί-ανατεθεί από σας στις 11.2.2009. Κάτι βέβαια, αυτό καθ’ εαυτό, θετικό.

Κύριε Αντινομάρχη,

xartis_1

Σας απευθύνω -με όλο το σεβασμό- την πρόσκληση για μια επιτόπια εξέταση του δρόμου Κοζάνης-Κήπου-Ρυμνίου-Τριγωνικού, από κοινού με την ταπεινότητά μου.

Θα εξετάσουμε κατ’ αρχήν το τμήμα από τον Κήπο μέχρι το Ρύμνιο, ένα τμήμα που δημιούργησε προσδοκίες διεξόδου από την απομόνωση της περιοχής των Καμβουνίων, για την πιο γρήγορη και ασφαλέστερη οδική μετακίνησή τους. Ο δρόμος αυτός,  που έχριζε συνολικών παρεμβάσεων περί τα έξι χιλιόμετρα, παρά την ολοκλήρωση δυο εργολαβιών, μιας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας των τριών χιλιομέτρων (ΗΘ) και τώρα της δεύτερης του 1,3 χιλιομέτρου, με την παράκαμψη της Καισαρειάς (ΕΖ) που dr_2dr_3προανέφερα, παραμένει ανενεργός και εκτός κυκλοφορίας από τους περισσότερους συντοπίτες μας -έτσι κι αλλιώς δεν έχει παραδοθεί στην κυκλοφορία-, αφού μένουν σε εκκρεμότητα τρία καίρια σημεία. Με τη σειρά είναι η ασφαλτόστρωση της παράκαμψης του Κήπου (ΓΔ), μήκους 1,2 χιλιομέτρου, η ασφαλτόστρωση των πρώτων 550 μέτρων (ΖΘ) από την Καισαρειά προς το Ρύμνιο -υπήρχαν πληροφορίες ότι θα εντάσσονταν συμπληρωματικά στην εργολαβία της παράκαμψης της Καισαρειάς- και η κατασκευή του κόμβου (Η) σύνδεσης με το δρόμο Αιανής-Ρυμνίου. Βλέπετε η «σαλαμοποίηση» ενός σχετικά μικρού έργου -6 χλμ- σε 4-5 εργολαβίες, μόνο προβλήματα και καθυστερήσεις δημιούργησε. Και δεν παραβλέπω τυχόν εμπόδια «αρμοδιότητας» ή «κυριότητας» ή «ευθύνης» Δήμων, Νομαρχίας ή Περιφέρειας αλλά ο κοινός νους λέει ότι πρέπει να βρίσκεται πάντοτε η ορθολογικότερη λύση που να εξυπηρετεί τον άνθρωπο.

Και πάμε στο κομμάτι του δρόμου Ρυμνίου-Τριγωνικού με την ενδιάμεση διασταύρωση με το δρόμο προς τα χωριά των Καμβουνίων, συνολικού μήκους δέκα χιλιομέτρων. Στην έξοδο της γέφυρας Ρυμνίου υπάρχει η πινακίδα που εφιστά την προσοχή μας ότι ο «ΔΡΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ-dr_4ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙΤΑΙ ΜΕ ΙΔΙΑ ΕΥΘΥΝΗ». Και βέβαια αυτόματα αποδιώχνει κάθε ευθύνη, για ότι γίνει, από τους…υπεύθυνους! «Υπό κατασκευή» για πάνω από 20 χρόνια! Κι ας είναι γνωστό σε όλους ότι αυτός ο δρόμος αποτελεί την κύρια πρόσβαση προς την Κοζάνη σχεδόν του συνόλου των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής των Καμβουνίων. Και δεν γίνεται η διαγράμμιση του δρόμου, με το αιτιολογικό ότι δεν παραδόθηκε ακόμη! Με προφανείς τους κινδύνους.

Θα δείτε κι άλλα κ. Αντινομάρχη. Πινακίδες σήμανσης των 100 km και των 30 km εκεί που δεν πρέπει, άλλες αυτοσχέδιες πινακίδες, παράνομες(;) εξορύξεις αμμοχάλικων, λακκούβες, σωρούς χωμάτων χωρίς την κατάλληλη σήμανση. Και το κυριότερο: στο ένα χιλιόμετρο πριν το τέλος που είναι ο κόμβος dr_5dr_6του Τριγωνικού, ένα κομμάτι του δρόμου μήκους 80-100 μέτρων, όπου έχουν σημειωθεί σοβαρά ατυχήματα, παραμένει στενός και χωματόδρομος στην ίδια κατάσταση για τουλάχιστον για πάνω από 10 χρόνια! Και εξηγώ ότι το κομμάτι αυτό του δρόμου, παρουσίασε από την αρχή της κατασκευής του καθίζηση -κατολίσθηση- και μάλλον αποτελεί την «επίσημη δικαιολογία» για τη μη παράδοσή του δρόμου! Δεν μπορεί να γίνει μια προσωρινή βελτίωση, αφού εδώ και χρόνια φαίνεται ότι έχει σταθεροποιηθεί το έδαφος και να σημανθεί κατάλληλα; Το κακό με την περίπτωση αυτή είναι όπως φαίνεται, ότι την κατάσταση αυτή την έχουν αποδεχτεί οι άμεσα «θιγόμενοι» κάτοικοι και φορείς των παραπλήσιων χωριών και δεν έχει υποπέσει στην αντίληψή μου καμιά ανάλογη διαμαρτυρία. Τελικά τι θα κάνετε  και μ’ αυτό το τμήμα των δέκα χιλιομέτρων κ. Αντινομάρχη;

Η συνολική κατάσταση του δρόμου στη διαδρομή αυτή Κοζάνης-Τριγωνικού, παραπέμπει στο θέατρο του παραλόγου και προσβάλλει τη νοημοσύνη μας. Και βέβαια η ευθύνη γι’ αυτή τη διαχρονική εκκρεμότητα δεν αφορά το πρόσωπό σας. Όμως κάτι πρέπει να γίνει.

Κύριε Αντινομάρχη, δικαίωμα για ασφαλείς μετακινήσεις και για τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής τους έχουν και οι κάτοικοι των Καμβουνίων!

 

Με εκτίμηση και σεβασμό

Γιώργος Μαστρογιαννόπουλος

Πρόεδρος Συλλόγου Μικροβαλτινών Ν. Κοζάνης

Υ.Γ. Με την ευκαιρία κ. Αντινομάρχη. Οι εργασίες της βασικής εργολαβίας  δημιουργίας του Γεωπάρκου Μικροβάλτου, έχουν περατωθεί από τον περασμένο Νοέμβριο.

Ερωτήματα: Πότε θα παραληφθεί το έργο, πότε θα δρομολογηθούν οι συμπληρωματικές εργασίες που απαιτούνται και ποιες είναι αυτές; 
 
Joomla 1.5 Templates by Joomlashack