agor211Στη δημοπράτηση του έργου της βελτίωσης του οδικού τμήματος από το Σαραντάπορο έως τα όρια του νομού Λάρισας (Σέρβια) προχωρά το επόμενο διάστημα η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Πρόκειται για έργο συνολικού προϋπολογισμού 200.000 ευρώ και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Θεσσαλίας.

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός τόνισε: «Δημοπρατούμε το έργο της βελτίωσης του οδικού τμήματος από το Σαραντάπορο έως τα όρια του ν. Λάρισας στο Δήμο Ελασσόνας. Σε συνεργασία με τις υπηρεσίες μας προχωράμε στις απαραίτητες εργασίες συντήρησης και ασφαλτόστρωσης του οδοστρώματος προκειμένου να εξασφαλίσουμε την ασφαλή μετακίνηση των ανθρώπινων κοινοτήτων. Είναι έργο χρήσιμο καθώς το Υπουργείο Υποδομών χρονοτριβεί στην ολοκλήρωση της εκπόνησης των μελετών για την ανακατασκευή του δρόμου της Εθνικής Οδού Λάρισας – Κοζάνης. Μέχρι τότε εμείς συντηρούμε τον υπάρχοντα δρόμο ενισχύοντας το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών. Τα έργα δημιουργούν θέσεις εργασίας και μοχλεύουν τα χρήματα στην τοπική πραγματική οικονομία».

Οι εργασίες που προβλέπεται να εκτελεσθούν είναι διακρίνονται:

  • συντήρησης της υποδομής και ενίσχυση –καθαρισμός των τεχνικών της οδού, σε περιπτώσεις που παρουσιάζονται εκτεταμένες φθορές και απαιτείται άμεση παρέμβαση
  • αποκατάσταση της οδοστρωσίας και των  ασφαλτικών στρώσεων που υπέστησαν βλάβη
  • σήμανση και ασφάλιση των επικίνδυνων θέσεων

Πηγή: tirnavitikanea.com

agor211