Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

Μακάβριο εύρημα στο Βελβεντό


el.as._banerΈνα ανθρώπινο κρανίο βρέθηκε προχτές το απόγευμα σε δασική περιοχή του Βελβεντού, γεγονός που κινητοποίησε τις αστυνομικές αρχές και αναστάτωσε την τοπική κοινωνία.
Το κρανίο βρήκε προχτές στις 6.30 το απόγευμα στην πλαγιά των Πιερίων, σε κατάσταση προχωρημένης αποσύνθεσης, ένας 30χρονος ημεδαπός, σε μικρή απόσταση από το ξενοδοχείο που διατηρεί στην περιοχή. Οι αστυνομικές αρχές που ειδοποιήθηκαν, παρέλαβαν το κρανίο και το έστειλαν στην ιατροδικαστική υπηρεσία Κοζάνης. Ο ιατροδικαστής Ιωάννης Φούντος εξέτασε χτες το μακάβριο εύρημα, για το οποίο αποφάνθηκε ότι πρόκειται για κρανίο που ανήκει σε μεσήλικα άνδρα, ο θάνατος του οποίου προήλθε πριν από τουλάχιστον ένα μήνα. Επίσης, έλαβε δείγμα ιστών, το οποίο η αστυνομική διεύθυνση Κοζάνης θα στείλει στα εγκληματολογικά εργαστήρια της αστυνομίας για ταυτοποίηση DNA, ώστε να εξακριβωθεί η ταυτότητα του θύματος.

Χτες όλη μέρα βρισκόταν σε εξέλιξη αστυνομική επιχείρηση, κατά την οποία αστυνομικοί του Α.Τ. Σερβίων «χτένιζαν» την ευρύτερη περιοχή, σε μια προσπάθεια να βρεθεί το υπόλοιπο σώμα του θύματος, στο οποίο ανήκει το κρανίο. Τις επόμενες ημέρες, εφόσον δεν υπάρξει αποτέλεσμα, θα συνδράμουν στις έρευνες ειδικές δυνάμεις των ΕΚΑΜ και αστυνομικός σκύλος.
Πάντως, η αστυνομία προσπαθεί να βρει μια άκρη στην περίεργη αυτή υπόθεση, συνδέοντας το κρανίο με τυχόν άτομα που έχουν εξαφανιστεί το τελευταίο διάστημα στην περιοχή του Βελβεντού. Να σημειωθεί ότι στις 8 Μαρτίου 2012 είχε εξαφανιστεί ένας 54χρονος άνδρας από το Βελβεντό. Μετά την εξαφάνιση πραγματοποιήθηκαν πολυήμερες αστυνομικές έρευνες με τη συμμετοχή μονάδας των ΕΚΑΜ, χωρίς αποτέλεσμα. Είχε βρεθεί μόνο το αυτοκίνητο του θύματος σε δασική περιοχή του Βελβεντού, αλλά η τύχη του ίδιου εξακολουθεί να αγνοείται.
Για την ταυτοποίηση του κρανίου, πρόκειται να ληφθεί δείγμα για σύγκριση, από συγγενικό πρόσωπο του εξαφανισθέντα. Η οικογένεια του 54χρονου άνδρα που είχε εξαφανιστεί πριν από σαράντα ημέρες, ενημερώθηκε από την αστυνομία για την ανεύρεση του κρανίου. Το ερώτημα το οποίο θα κληθεί να απαντηθεί από την αστυνομική έρευνα είναι αν πρόκειται για εγκληματική ενέργεια ή όχι.
Προανάκριση για την εξακρίβωση της ταυτότητας του νεκρού καθώς και για τα αίτια θανάτου του διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Σερβίων.

του Χρήστου Βήττα από τον ΠΤΟΛΕΜΑΙΟ