elef95 1Την Τρίτη 7 Μαΐου, το πρωί, ο υποψήφιος Δήμαρχος Σερβίων Χρήστος Ελευθερίου, μαζί με ομάδα υποψηφίων δημοτικών συμβούλων, επισκέφθηκε το Τρανόβαλτο και τις εκεί επιχειρήσεις μαρμάρου.

Το μάρμαρο αποτέλεσε παράγοντα ανάπτυξης και πηγή πλούτου για την περιοχή τις περασμένες δεκαετίες. Δυστυχώς σήμερα ο κλάδος βρίσκεται σε κρίση, παρόλο που το μάρμαρο Τρανοβάλτου αποδεδειγμένα και πιστοποιημένα είναι ποιοτικώς από τα καλύτερα μάρμαρα στον κόσμο.

Εύλογα και δικαιολογημένα τα παράπονα και τα αρνητικά σχόλια των επιχειρηματιών και των εργαζομένων για την εγκατάλειψη και την αδιαφορία των προηγούμενων δημοτικών αρχών για το «διαμάντι» του Δήμου μας που είναι τα μάρμαρα Τρανοβάλτου.

Εντύπωση προκάλεσαν, σε όλη την ομάδα της ΓΕΦΥΡΑΣ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ, τα πραγματικά κομψοτεχνήματα που κατασκευάζονται στις ντόπιες επιχειρήσεις επεξεργασίας του μαρμάρου, οι οποίες φιλοτεχνούν κατασκευές και καλύπτουν παραγγελίες από όλη τη χώρα.

elef95 1

elef95 2elef95 4

elef95 5elef95 6

Το απόγευμα της ίδιας μέρας ο υποψήφιος Δήμαρχος Σερβίων Χρήστος Ελευθερίου είχε συνάντηση με τα μέλη του Μορφωτικού Συλλόγου Αυλών στον πραγματικά πολύ όμορφο χώρο τους στις Αυλές.

Ένας πολύ οργανωμένος σύλλογος με πληθώρα δραστηριοτήτων και παρεμβάσεων στη ζωή του χωριού που συμπλήρωσε τα 31 χρόνια από την ίδρυσή του, αφού ιδρύθηκε το έτος 1988.

Σε πολύ καλό φιλικό και εγκάρδιο κλίμα συζητήθηκαν τα θέματα που απασχολούν τον Σύλλογο - παραπλήσια προβλήματα και αιτήματα που συζητήθηκαν και στις προηγούμενες επισκέψεις και επαφές με άλλους συλλόγους της περιοχής.

Πραγματικά είναι λυπηρό, να υπάρχουν δραστήρια άτομα, που να θέλουν να προσφέρουν στον πολιτισμό, στη διατήρηση των παραδόσεων και στον εθελοντισμό στις μικρές μας κοινωνίες και αυτή η διάθεση για προσφορά να μη βρίσκει αντίκρισμα και συμπαράσταση από τους αρμόδιους φορείς._

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

elef95 7