dimotikes-ekloges-perifereiakes25Σύμφωνα με την εγκύκλιο υπ’ αριθμ. 12 του υπουργείου Εσωτερικών για τη διενέργεια των Δημοτικών Εκλογών της 26ης Μαΐου 2019, «η δήλωση του συνδυασμού καταρτίζεται γραπτώς και εν συνεχεία επιδίδεται στον Πρόεδρο του Πολυμελούς Πρωτοδικείου αρμοδιότητας.

Η υποβολή της δήλωσης στον Πρόεδρο Πρωτοδικών μπορεί να λάβει χώρα:

  • είτε με επίδοση από δικαστικό επιμελητή, ύστερα από παραγγελία του υποψήφιου Δημάρχου
  • είτε με παράδοση με απόδειξη από τον υποψήφιο δήμαρχο.

Η επίδοση ή η παράδοση του συνδυασμού πραγματοποιείται έως είκοσι (20) ημέρες πριν από την ημέρα της ψηφοφορίας, δηλαδή το αργότερο μέχρι και την 12η ώρα βραδινή της 5 ης Μαΐου 2019.

Η γραπτή δήλωση που κατατίθεται εμπροθέσμως μπορεί να συμπληρωθεί, έως τον επιτρεπόμενο αριθμό των υποψηφίων συμβούλων και για λόγω αντιστοίχισης των υποψηφίων με τις εκλογικές περιφέρειες, μέχρι τη λήξη της 20ήμερης προθεσμίας που απαιτείται για την επίδοση ή παράδοση της δήλωσης του συνδυασμού στο αρμόδιο δικαστήριο, δηλ. μέχρι και την 12η ώρα βραδινή της 5 ης Μαΐου 2019. Και στην περίπτωση αυτή η δήλωση υποβάλλεται από τον υποψήφιο δήμαρχο ή με επίδοση από δικαστική επιμελητή, μετά από παραγγελία του υποψήφιου δημάρχου, ενώ επισυνάπτονται σε αυτή τα στοιχεία που αναγράφονται στην παρούσα ενότητα».

Η ανακήρυξη των συνδυασμών από το Πρωτοδικείο θα γίνει το Σάββατο 11 Μαΐου.

mikrovalto.gr

dimotikes-ekloges-perifereiakes25