Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Κατάληψη του Δημαρχείου Κοζάνης 29/2/2012

από τους δημοτικούς υπαλλήλους


katalhpsh_dhmarxeio_29-02-2012Σε κατάληψη του δημαρχείου της Κοζάνης προχώρησαν χθες, Τετάρτη, από στις 11 το πρωί μέχρι και τη λήξη του ωραρίου στις 3 μ.μ., οι δημοτικοί υπάλληλοι της Κοζάνης, στα πλαίσια πανελλαδικής κατάληψης όλων των δημαρχείων της χώρας που αποφάσισε για σήμερα η ΠΟΕ ΟΤΑ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Στις κινητοποιήσεις των δημαρχείων της περιοχής συμμετείχαν και τα σωματεία των εργαζομένων  στους Δήμους σε ολόκληρη τη Δυτική Μακεδονία. Οι εργαζόμενοι αντιδρούν με τον τρόπο αυτό στη δανειακή σύμβαση και στο μνημόνιο, ενώ μάλιστα στο δημαρχείο της Κοζάνης παρέμεινε επί ώρες και το σχετικό πανό της κατάληψης.

Ο αγώνας των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση κατά των εκβιαστών, αντεργατικών και αντικοινωνικών απαιτήσεων της τρόικας συνεχίζεται», σημειώνει στην ανακοίνωσή της η ΠΟΕ - ΟΤΑ.
Τονίζει ότι η χθεσινή ημέρα,  Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου είχε χαρακτηρισθεί ως «Πανελλαδική Ημέρα Κατάληψης όλων των δημαρχείων, προκειμένου όλοι οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση μέσα από Γενικές Συνελεύσεις, Συγκεντρώσεις και άλλες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας, να εκφράσουν την αγανάκτηση και την αντίδραση τους στις πολιτικές που δίνουν τη χαριστική βολή στο εισόδημά μας, στις κύριες και επικουρικές συντάξεις, την οικονομική κατάρρευση των Δήμων, τις ιδιωτικοποιήσεις βασικών υπηρεσιών των Ο.Τ.Α. και την απόλυση χιλιάδων εργαζομένων στους Ο.Τ.Α. και τις Επιχειρήσεις αυτών».

Από τον ΠΡΩΙΝΟ ΛΟΓΟ