Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Θρίλερ μετά από τροχαίο στο δρόμο Λευκοπηγής - Αιανής

Ένα τροχαίο ατύχημα με τρεις πολυτραυματίες, φέρνει δυστυχώς για άλλη μια φορά στην επικαιρότητα το μπάχαλο που επικρατεί στο χώρο της δημόσιας υγείας και ειδικά στο Μαμάτσειο νοσοκομείο Κοζάνης.
Ο ένας εκ των τριών είναι σε κρίσιμη κατάσταση, αλλά δυστυχώς για πολλοστή φορά ο αξονικός τομογράφος του Μαμάτσειου δεν λειτουργούσε προχτές το βράδυ που έφτασαν οι τραυματίες. Γι’ αυτό ο 26χρονος νέος, αν και ήταν σε κωματώδη κατάσταση και διασωληνωμένος, διακομίστηκε με τη συνοδεία μόνο ενός αγροτικού γιατρού στο νοσοκομείο της Βέροιας, όπου υποβλήθηκε σε αξονική τομογραφία. Στη συνέχεια επέστρεψε στο νοσοκομείο Κοζάνης, αλλά δεν μπορούσε να παραμείνει καθώς, έπρεπε επειγόντως να εισαχθεί σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Δυστυχώς παρά τις προσπάθειες για πολλές ώρες ολόκληρο το πρωινό, δεν βρέθηκε πουθενά ΜΕΘ σε ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα, με αποτέλεσμα ο βαριά ασθενής να παραμένει ουσιαστικά αβοήθητος στο Μαμάτσειο, όπου ως γνωστόν εδώ και χρόνια, η ολοκαίνουργια ΜΕΘ στη νέα πτέρυγα δεν τέθηκε ποτέ σε λειτουργία.
Τελικώς, βρέθηκε ΜΕΘ αργά το απόγευμα στο νοσοκομείο Άγιος Παύλος της Θεσσαλονίκης. Η διακομιδή του νεαρού που χαροπαλεύει, καθώς φέρει σοβαρό χτύπημα στο κεφάλι, επρόκειτο να γίνει χτες στις 4 το απόγευμα. Επίσης, να σημειωθεί ότι φέρει και κατάγματα σε δύο σπονδύλους στον αυχένα, κάτι που δεν διαπιστώθηκε στην αξονική που έγινε στη Βέροια, αλλά το διέγνωσαν οι ορθοπεδικοί του Μαμάτσειου.
Άλλοι δύο νεαροί τραυματίες 24 και 23 ετών, φαίνεται να είναι επίσης πολύ σοβαρά, αλλά ευτυχώς δεν κινδυνεύει η ζωή τους. Ο ένας υπέστη διάστρεμμα του δεξιού ώμου και ο άλλος κάταγμα μηριαίου και κάτω γνάθου. Το πρώτο περιστατικό αντιμετωπίστηκε από τους ορθοπεδικούς, οι οποίοι έκαναν «ανάταξη», ενώ ο δεύτερος πρόκειται να μπει σήμερα στο χειρουργείο. Πάντως, οι δύο νεαροί θα νοσηλευτούν για αρκετές ημέρες στο νοσοκομείο.
Στο ίδιο τροχαίο τραυματίστηκε και ένα τέταρτο άτομο, αλλά ευτυχώς πολύ ελαφρά. Πρόκειται για έναν 46χρονο, ο οποίος μετά τις πρώτες βοήθειες βγήκε από το νοσοκομείο.
Ο παραπάνω τραγικός απολογισμός, με τους 3 σοβαρά τραυματίες (εκ των οποίων ο ένας χαροπαλεύει) και έναν ελαφρά είναι η συνέπεια ενός τροχαίου ατυχήματος, που σημειώθηκε προχτές στις 10.30 το βράδυ, στο 8ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Κοζάνης – Αιανής.
Δύο επιβατικά αυτοκίνητα που οδηγούσαν αντιστοίχως ένας 26χρονος και ένας 46χρονος συγκρούστηκαν μετωπικά, στον προαναφερόμενο δρόμο, έξω από τη Λευκοπηγή. Από τη σύγκρουση τραυματίστηκαν σοβαρά ο 26χρονος οδηγός και άλλοι δύο επιβάτες του ίδιου αυτοκινήτου, ηλικίας 24 και 23 ετών. Ελαφρά τραυματίστηκε ο οδηγός του δεύτερου οχήματος, ηλικίας 46 ετών.
Επί τόπου έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που μετέφερε τους τραυματίες στο Μαμάτσειο νοσοκομείο Κοζάνης. Προανάκριση για τις συνθήκες του τροχαίου ατυχήματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Κοζάνης.
του Χρήστου Βήττα από τον ΠΤΟΛΕΜΑΙΟ