laiki syneleysi velbv-3Στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του κέντρου ΜΕΤΟΧΙ, στο Βελβεντό, πραγματοποιήθηκε σε πανηγυρικό κλίμα το απόγευμα του Σαββάτου, η ανοιχτή λαϊκή συνέλευση των κατοίκων του Βελβεντού, μετά τα χαρμόσυνα νέα ανεξαρτητοποίηση του Δήμου (το ΦΕΚ για τον Δήμο Βελβεντού εκδόθηκε στις 9 Μαρτίου).

Η συνέλευση είχε αρκετό κόσμο, μάλιστα αρκετοί πολίτες δεν κατόρθωσαν να μπουν στην αίθουσα και παρέμειναν από έξω, μέσα στο κρύο, τη στιγμή που μέσα συζητιόταν η επόμενη μέρα στο Βελβεντό, ενόψει και των εκλογών. 
Στην εκδήλωση το «παρών» έδωσαν μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης Θ. Καρυπίδης, αντιπεριφερειάρχες και περιφερειακοί σύμβουλοι, οι βουλευτές Μίμης Δημητριάδης και Γιώργος Ντζιμάνης και αρκετοί θεσμικοί φορείς.
Η συζήτηση ξεκίνησε με σχετική εισήγηση από την συντονιστική επιτροπή, η οποία παρουσίασε τον αγώνα που έγινε μέχρι τώρα, κάνοντας συνοπτική ανακεφαλαίωση. Ο Μανώλης Στεργίου, τέως δήμαρχος, στην τοποθέτησή του, έθεσε εαυτόν στη διάθεση του σώματος, ώστε αν το επιθυμεί το σώμα να ηγηθεί ενός ψηφοδελτίου, συναισθανόμενος την ευθύνη για τον νέο Δήμο που 
δημιουργείται. Μάλιστα έκανε πρόταση να είναι ένα το ψηφοδέλτιο που θα προκύψει στις εκλογές. Μάλιστα στην αίθουσα έπεσε ένα παρατεταμένο χειροκρότημα όταν ο κ. Στεργίου ζήτησε τη συγκατάθεση του κόσμου, τονίζοντας ωστόσο πως αν υπάρξει και άλλος που ενδιαφέρεται για την ίδια θέση, ο ίδιος δεν έχει κανένα πρόβλημα να περάσει σε δεύτερη θέση, «από το τιμόνι του καραβιού, στα κουπιά», όπως είπε χαρακτηριστικά. Η πρόταση του κ. Στεργίου για να ηγηθεί ενός ψηφοδελτίου είχε γενική αποδοχή, ενώ αυτό που μένει τώρα είναι να συγκροτηθεί το ψηφοδέλτιο. Την ίδια ώρα διαλύεται η συντονιστική επιτροπή αγώνα και αν χρειαστεί κάποια στιγμή η συνδρομή των εκπροσώπων φορέων και πολιτών θα συσταθεί εκ νέου ένα όργανο.
Από την εκδήλωση προέκυψε ήδη το ενδιαφέρον αρκετών πολιτών για την ενεργή συμμετοχή τους στο νέο Δήμο, ενώ ζητούμενο τώρα είναι να γίνει το «πάντρεμα» του παλιού με το νέο, ώστε να περάσει το Βελβεντό στην επόμενη ημέρα.
Ορκωτός λογιστής θα «καταμερίσει» τα χρέη Εντωμεταξύ, η «καυτή πατάτα» των οικονομικών στον βαλτωμένο Δήμο Σερβίων Βελβεντού θα ξεδιαλύνει από ορκωτό λογιστή που θα πρέπει να έχει μπει για έλεγχο μέχρι τις 9 Απριλίου (ένα μήνα μετά τη δημοσίευση του ΦΕΚ για τον Δήμο Βελβεντού στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης). Από τα χρέη, κάποια παλιά θα πάνε στον Δήμο Σερβίων, ενώ αυτά που εκ των υστέρων δημιουργήθηκαν (λχ χρέη σε ΔΙΑΔΥΜΑ και ΔΕΗ) θα επιμεριστούν. Ωστόσο θα ληφθεί υπόψη στον επιμερισμό τι εισπράχθηκε, με το Βελβεντό να είναι σε μεγάλο μέρος καλυμμένο.
Επίσης, ζητούμενο είναι να έρθουν πίσω στο δήμο τα μηχανήματά του, ενώ θα χρειαστεί να γίνει και καταμερισμός του διοικητικού προσωπικού.

Πηγή: e-ptolemeos.gr

laiki syneleysi velbv-3