tileorasi252Κύριοι υπεύθυνοι της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, κ. Πλακεντά αντιπεριφερειάρχη (για να το προσωποποιήσουμε), επειδή έχετε ανοιχτά ώτα και… τηλέφωνα, τα προηγούμενα 3-4 χρόνια θα έχετε γίνει δέκτης εκατοντάδων αιτημάτων, παραπόνων και διαμαρτυριών, τοπικών φορέων και πολιτών των Καμβουνίων, για την άκρως προβληματική κατάσταση της αναμετάδοσης του τηλεοπτικού σήματος των καναλιών στην ευρύτερη περιοχή.

Το τελευταίο διάστημα το πρόβλημα έχει επιδεινωθεί, το περασμένο τριήμερο δεν λειτουργούσε κανένα κανάλι και το θέμα μονοπωλεί στις συζητήσεις των κατοίκων της περιοχής που είναι ανάστατοι και περιμένουν λύσεις

Το σύντομο ιστορικό του τηλεοπτικού τοπίου της περιοχής έχει ως εξής:

- Δεκ. 2014: Το ψηφιακό τηλεοπτικό σήμα μέσω DIGEA μπαίνει στη ζωή μας, με τα Καμβούνια να υπάγονται στις «λευκές περιοχές»

- Μάιος 2015: Κόβεται και το αναλογικό σήμα στην περιοχή (μετέπειτα ενάμιση χρόνος χωρίς κανάλια)

- Σεπτ. 2016: Λειτουργία αναμεταδότη ψηφιακού σήματος 7 καναλιών (2 «μπουκέτα» των 4 & 3 καναλιών αντίστοιχα), στα οποία ΔΕΝ περιλαμβάνονται τα κρατικά (ΕΡΤ κλπ) και τα τοπικά κανάλια. Η μια τετράδα καναλιών παρουσιάζει συχνές βλάβες και το μεγαλύτερο διάστημα είναι εκτός λειτουργίας

- Μάιος 2018: Σύνδεση ψηφιακού πακέτου κρατικών καναλιών ΕΡΤ… (τα 3 προηγούμενα χρόνια χωρίς κρατικά κανάλια)

Το τελευταίο εξάμηνο οι βλάβες πολλαπλασιάζονται και τα κανάλια που λειτουργούν είναι ελάχιστα. Σχεδόν μόνιμα είναι εκτός το ένα «μπουκέτο» των καναλιών (ΑΝΤ1, ALPHA…), ενώ δεν έγινε ποτέ η σύνδεση του πακέτου των τοπικών καναλιών της Κοζάνης.

Κ. Πλακεντά, επειδή η εφαρμογή του επιδοματικού προγράμματος «πρόσβασης των μόνιμων κατοίκων των περιοχών εκτός τηλεοπτικής κάλυψης στους ελληνικούς τηλεοπτικούς σταθμούς ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας» καθυστερεί και ο δήμος Σερβίων-Βελβεντού φαίνεται ότι αδυνατεί να ανταπεξέλθει στο ζήτημα (ας μην επεκταθούμε περισσότερο), καλείστε από τον κόσμο των Καμβουνίων -παίρνουμε τη «εξουσιοδότηση» της πρότασης μετά από συζητήσεις με πολλούς κατοίκους- να ασχοληθείτε σοβαρά με το πρόβλημα και να δώσετε ουσιαστικές λύσεις.

Γ.Μαστρ./mikrovalto.gr

tileorasi252