Diseris-6.1.13Δεν με εξέπληξε που ενημερώθηκα απο τα διάφορα ιστολόγια του Νομού Κοζάνης την παύση των καθηκόντων μου απο Αντιδήμαρχος του Δήμου Σερβίων-Βελβεντού, που αποφάσισε ο κ. Κοσματόπουλος. Το συνηθίζει άλλωστε. Με εξέπληξε όμως το γεγονός της αιτιολογίας "αναχώρησε στο εξωτερικό χωρίς να ενημερώσει τους αρμόδιους φορείς,

...σύμφωνα με τα οριζόμενα στην κείμενη νομοθεσία με αποτέλεσμα να υπάρξουν δυσλειτουργίες και προβλήματα στα θέματα που σχετίζονται με τις αρμοδιότητες του που του δόθηκαν βάσει της υπ.αριθ. 106/2016 απόφασης του Δημάρχου Σερβίων-Βελβεντού αλλά δημιουργήθηκε πρόβλημα και στις λοιπές λειτουργίες του Δήμου που σχετίζονταν με αυτόν''.

Πιστεύει κανείς νοήμων άνθρωπος οτι αυτός είναι ο πραγματικός λόγος της καθαίρεσής μου επειδή έλειψα για μια βδομάδα στο εξωτερικό προκειμένου να δω τα παιδιά μου;
Τους πραγματικούς λόγους της αποπομπής μου, ο κ. Δήμαρχος αποφεύγει επιμελώς να επικαλεσθεί. 

Στον τομέα ευθύνης μου εργάστηκα με ζήλο και υπευθυνότητα, και επιδίωξα να επιλύσω τα προβλήματα που χρόνιζαν αδικαιολόγητα. 

Είχα βάλει υψηλά τον πήχη αλλά δυστυχώς το Δημαρχοκεντρικό σύστημα έδειχνε την πραγματική του όψη. Πάντα πίστευα ότι όποιος ασχολείται με την αυτοδιοίκηση είναι απλά ένας εργάτης στην υπηρεσία του δημότη. 

Ένας εργάτης που πρέπει να προσπαθεί συνεχώς ώστε να βελτιωθεί η καθημερινότητα των πολιτών,να παρεμβαίνει και να λύνει προβλήματα,να μην βλάπτει την εικόνα του τόπου και να μην υποτιμά την νοημοσύνη των δημοτών. 

 Η τοπική αυτοδιοίκηση δεν είναι εκείνος ο χώρος για να ξεδιπλώσει κάποιος τις '' ηγετικές '' του ικανότητες, να λύσει τα υπαρξιακά του προβλήματα,να βγάλει κάποιος τα απωθημένα του και να πραγματοποιήσει τις ψευδαισθήσεις του,να γίνει γραφείο εύρεσης εργασίας. 

Κ. Δήμαρχε στο χωριό μου λένε οτι όταν το κοπάδι δεν έχει καλο γκεσέμι χάνεται. Και μια αρχαία 
ρήση λέει '' πολέμιον ανθρώποις αυτοί εαυτοίς - ο εχθρός του ανθρωπου είναι ο ίδιος εαυτός του '' 

 Δισερής Ευθύμιος

πρώην Αντιδήμαρχος του Δήμου Σερβίων-Βελβεντού

Diseris-6.1.13

Δείτε ΕΔΩ τη σχετική απόφαση του δημάρχου...