dimotiko odeio servion6Τις τελευταίες ημέρες ακούγονται και γράφονται πολλά και διάφορα για το Δημοτικό Ωδείο Σερβίων. Θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι:

-Έχουν γίνει εγκαίρως όλες οι αναγκαίες και νόμιμες ενέργειες για την πλήρωση των θέσεων του καλλιτεχνικού διευθυντή και των μουσικών-καθηγητών. Προέκυψε μια καθυστέρηση στην πλήρωση της θέσης του καλλιτεχνικού διευθυντή λόγω ένστασης που υπέβαλλε ένας εκ των υποψηφίων. Η επιτροπή αξιολόγησης των αιτήσεων θα συνεδριάσει εκ νέου για την επιλογή του κατάλληλου υποψηφίου.

-Το κτήριο του Ωδείου ανήκει στον Δήμο και κάθε δομική παρέμβαση είναι υπ’ ευθύνη του και αφορά τον Δήμο. Υπάρχουν συγκεκριμένες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου για επισκευή της στέγης και άλλες δομικές παρεμβάσεις.

-Υπάρχουν όντως ελλείψεις σε αναλώσιμα και αναγκαία είδη καθημερινής λειτουργίας. Η έλλειψη αυτή έχει προκύψει λόγω της υποχρηματοδότησης του ΝΠΔΔ από τον Δήμο. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι μέχρι σήμερα το ΝΠΔΔ έχει επιχορηγηθεί με 355.000 ευρώ από τον Δήμο ενώ η προϋπολογισθείσα ετήσια επιχορήγηση είναι 455.000 ευρώ (ενδεικτικά αναφέρουμε ότι μόνο οι δαπάνες μισθοδοσίας των μονίμων υπαλλήλων του ΝΠΔΔ αγγίζουν τα 340.000 ευρώ /έτος).

Μεγάλη υστέρηση στην χρηματοδότηση είχαμε και το 2017 και το 2016 με αποτέλεσμα την συσσώρευση χρεών και την δυσλειτουργία των δομών που διαχειρίζεται το ΝΠΔΔ (Παιδικοί Σταθμοί, ΚΑΠΗ, Ωδείο).

Οι υπάλληλοι του ΝΠΔΔ εργάζονται μέσα στα νόμιμα πλαίσια με ιδιαίτερο ζήλο για να επιτευχθεί η ομαλή λειτουργία των κοινωνικών δομών που εξυπηρετούνται από το νομικό πρόσωπο.

Δυστυχώς διαπιστώνουμε ότι τα μεγαλύτερα προβλήματα και εμπόδια δημιουργούνται εκ των εσωτερικών δομών του Δήμου σε μια προσπάθεια να πετάξουν το μπαλάκι των ευθυνών από αυτούς που πραγματικά τις έχουν.

Ο Πρόεδρος του ΝΠΔΔ Προσχολικής Αγωγής, Παιδείας και Κοινωνικής Μέριμνας

του Δήμου Σερβίων-Βελβεντού

Χαραλαμπίδης Ευάγγελος

dimotiko odeio servion6