ekdEBE271018Serv 15 - Αντίγραφο 1ekdEBE271018Serv 17 - Αντίγραφο 1ekdEBE271018Serv 23 - Αντίγραφο 2

Με αφορμή τη βράβευση των επιχειρήσεων στην επετειακή εκδήλωση των 100 χρόνων από την ίδρυση του Εμπορικού-Βιομηχανικού Επιμελητηρίου (ΕΒΕ) Π.Ε. Κοζάνης που πραγματοποιήθηκε στα Σέρβια το Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2018 και οι οποίες δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή του ορεινού όγκου των Καμβουνίων,

...παραθέτουμε βασικά στοιχεία του επιχειρηματικού τους προφίλ (τα περισσότερα των οποίων τα αντλήσαμε από τις παρουσιάσεις στην εκδήλωση), με αλφαβητική σειρά, φωτογραφίες από την εκδήλωση και βίντεο από τις δηλώσεις που ακολούθησαν της βράβευσης:

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ ΛΙΒΑΔΕΡΟΥ Α.Ε. – ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΡΟΝΤΖΟΣ

brontz3010 1- Το Οικολογικό Αγρόκτημα Α.Ε. βρίσκεται στο Λιβαδερό Κοζάνης, στον ορεινό όγκο των Καμβουνίων. Ιδρύθηκε ως οικογενειακή καθετοποιημένη κτηνοτροφική μονάδα, το 1996.

- Σήμερα διαθέτη τέσσερις ιδιόκτητες φάρμες. Μία με αίγες, μία με πρόβατα και δύο με αγελάδες, καθώς και 800 στρέμματα τα οποία καλλιεργούνται με βιολογικές ζωοτροφές. Παράλληλα έχει δημιουργήσει ένα κλάστερ (ομάδα) συνεργαζόμενων βιοκτηνοτρόφων και βιοκαλλιεργητών.

- Η επεξεργασία γίνεται σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις, σύμφωνα με τις προδιαγραφές της εθνικής και ευρωπαϊκής νομοθεσίας. Όλα τα γαλακτοκομικά και τυροκομικά προϊόντα έχουν επιβεβαιωθεί ως βιολογικά.

- Το Οικολογικό Αγρόκτημα Α.Ε. είναι μια επιχείρηση, φωτεινό παράδειγμα στον κλάδο της μεταποίησης βιολογικών τροφίμων. Είναι η έκφραση μιας ολοκληρωμένης προσπάθειας, ώστε το τελικό προϊόν που φτάνει στον καταναλωτή, εκτός από βιολογικό, να είναι και αυστηρά ελεγχόμενο και υγιεινό, χάρη στο σύστημα HACCP που εφαρμόζει από το άρμεγμα του γάλακτος μέχρι τη μεταποίηση και τη διανομή. Ταυτόχρονα, χάρη στην ηπιότερη επεξεργασία, εξασφαλίζεται στα προϊόντα, η φρεσκάδα, η πλούσια φυσική γεύση και όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά.

- Τα προϊόντα που παράγονται σήμερα κυκλοφορούν σε επιλεγμένα καταστήματα βιολογικών προϊόντων, ντελικατέσεν και σούπερ μάρκετ.

ekdEBE271018Serv 21 2

ekdEBE271018Serv 21 3

 

ΜΑΡΜΑΡΑ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ

marmTheod18- Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1970 στο Τρανόβαλτο Κοζάνης και δραστηριοποιείται στο χώρο του μαρμάρου.

- Το 1978 άνοιξε το λατομείο.

- Το 1980 άνοιξε το εργοστάσιο επεξεργασίας μαρμάρου, με άρτιο κτιριακό συγκρότημα και σύγχρονα μηχανήματα.

- Το 2000 έκανε εκσυγχρονισμό στα μηχανήματα με δαπάνη 2 εκατ. ευρώ.

- Το 2011 άνοιξε το υποκατάστημα στη Θεσσαλονίκη, σε εγκαταστάσεις 1000 τ.μ. με βαρύ εξοπλισμό.

- Εξάγει σε Ιταλία, Ουκρανία, Αυστραλία, Αμερική.

ekdEBE271018Serv 15 2

ekdEBE271018Serv 16 2

 

ΑΦΟΙ Ι. ΜΠΙΣΙΡΙΤΣΑ - ΧΟΙΡΟΤΡΟΦΙΚΗ Α.Ε.

bisir3010 1bisir3010 2- Το 1960 ο μπάρμπα Γιάννης ξεκίνησε την παραγωγή χοιρινού κρέατος ως οικογενειακή επιχείρηση από τους Λαζαράδες Κοζάνης. Με τον χρόνο η επαγγελματική απασχόληση των παιδιών του Δημήτριος και Γιώργος και με την συνεχή προσπάθειά τους κατάφεραν να δημιουργήσουν την εταιρία ΑΦΟΙ I. ΜΠΙΣΙΡΙΤΣΑ Α.Ε. Σήμερα 58 χρόνια μετά είναι μία από τις πιο σύγχρονες παραγωγικές μονάδες στην Ελλάδα.

Η δράση της βιοτεχνίας παραγωγής τροφίμων «Αφοί Μπισιρίτσα»  περιλαμβάνει την παραγωγή τροφίμων, την τυποποίηση προϊόντων, την τυποποίηση κρεάτων και προϊόντων ζωικής παραγωγής, καθώς και την επεξεργασία κρέατος χοιρινού και βοοειδούς (λουκάνικο, σουβλάκι, μπριζόλα, πανσέτα, μπιφτέκι). Τα λουκάνικα παράγονται βάσει τοπικής παραδοσιακής συνταγής.

Με αφοσίωση στις παραδοσιακές αξίες της ελληνικής διατροφής, η βιοτεχνία παραγωγής τροφίμων «Αφοί Μπισιρίτσα» σχεδιάζει και αναπτύσσει τα προϊόντα της, εφαρμόζοντας πρωτοποριακές μεθόδους παραγωγής και συσκευασίας, υπό αυστηρά ελεγχόμενες συνθήκες υγιεινής. Βασική προϋπόθεση στην εξασφάλιση της όσο το δυνατόν καλύτερης ποιότητας ζωής, αποτελεί η κατανάλωση ποιοτικών τροφίμων. 

- Το 2004 τέθηκε σε λειτουργία η επεξεργασία και τυποποίηση κρεάτων και παραγωγή κρεατοπαρασκευασμάτων σης σύγχρονες εγκαταστάσεις. Εφαρμόζεται σύστημα Διαχείρισης και Ασφάλειας Τροφίμων σε συμμόρφωση με το HACCP με το πρότυπο ΕΛΟΤ ΕΝ IS0.22000:2005

bisir3010 3- Το 2013 επένδυσαν στην πράσινη ενέργεια αξιοποιώντας τα απόβλητα της χοιροτροφικής μονάδας. Το έργο ολοκληρώθηκε το 2017 και παράγει πλέον ηλεκτρική ενέργεια από βιοαέριο.

- Δίκτυα διανομής σε Δυτ. Μακεδονία, Θεσσαλονίκη, Λάρισα.

ekdEBE271018Serv 17_2

 

ΜΑΡΜΑΡΑ ΚΟΖΑΝΗΣ ΑΦΟΙ ΠΑΠΑΘΥΜΙΟΠΟΥΛΟΙ

gpaperg244- Η ΜΑΡΜΑΡΑ ΚΟΖΑΝΗΣ ΑΦΟΙ Παπαθυμιόπουλοι είναι μιας οικογενειακής μορφής εταιρεία. Ιδρύθηκε το 1979 από τα αδέρφια Γιάννη, Βαγγέλη και Θύμιο Παπαθυμιόπουλο που κατάγονται από το Τριγωνικό Κοζάνης, δίνοντας έμφαση στο μάρμαρο Τρανοβάλτου δημιουργούν μια καθετοποιημένη μονάδα στο 12 χλμ Σερβίων-Τρανοβάλτου.

- Ταυτόχρονα η εταιρεία αρχίζει να δραστηριοποιείται με την εξόρυξη του γνωστού ΜΑΡΜΑΡΟΥ ΤΡΑΝΟΒΑΛΤΟΥ στο λατομείο της στο Τρανόβαλτο Κοζάνης.

- Το 1989 ανοίγει ένα νέο λατομείο στο χωριό Ροδίτη Κοζάνης όπου και εξορύσσει το ομώνυμο μάρμαρο ΡΟΔΙΤΗ Κοζάνης, ένα μάρμαρο που αποδεικνύεται άριστης ποιότητας με απίστευτη ομοιοχρωμία.

- Μετά από εννέα χρόνια ανοδικής πορείας, το 1997, τα όρια της εταιρείας επεκτείνονται με ένα νέο εργοστάσιο μεταποίησης στη Βηρυτό του Λιβάνου. Με έδρα τη Βηρυτό, η εταιρεία προωθεί τα Ελληνικά Μάρμαρα Κοζάνης σε πολλά κράτη της Μέσης Ανατολής.

- Την ίδια χρονιά (1997) επεκτείνεται στην Αθήνα με ένα υποκατάστημα με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών της στη Νότια Ελλάδα.

- Η Μάρμαρα Κοζάνης Παπαθυμιόπουλος είναι μη εξωστρεφής εταιρεία με πολλές συμμετοχές σε εγχώριες αλλά και διεθνείς εκθέσεις.

- Η εξαγωγική τάση της εταιρείας την οδήγησε να στραφεί και να προωθήσει τα Μάρμαρα Κοζάνης με απόλυτη επιτυχία σε πολλές χώρες του κόσμου. Κάποιες από αυτές είναι η Γερμανία, η Κίνα, οι ΗΠΑ, η Κύπρος, το Βέλγιο, η Αυστρία, το Κόσσοβο, η Αλβανία και οι χώρες της Μέσης Ανατολής.

- Η εταιρεία Μάρμαρα Κοζάνης διαθέτει ένα πλήρες και δυναμικό βιομηχανικό συγκρότημα παραγωγής και επεξεργασίας μαρμάρινων προϊόντων με μηχανήματα CNC για τη δυνατότητα κάλυψης όλων των σύγχρονων κατασκευαστικών και αρχιτεκτονικών αναγκών.

- Η εταιρία επιδιώκει τη συνεχή ανάπτυξη και πρόοδο έχοντας ως κυρίαρχο άξονα τη δημιουργία νέων και αναβαθμισμένων προϊόντων, με σεβασμό και ευαισθησία στις απαιτήσεις της αγοράς.

ekdEBE271018Serv 24_2

 

ΑΦΟΙ ΤΕΡΝΕΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ Α.Ε.

(Η ΑΦΟΙ ΤΕΡΝΕΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ Α.Ε. δεν εκπροσωπήθηκε στην εκδήλωση της βράβευσης)

atern3010- Η εταιρεία με την επωνυμία ΑΦΟΙ ΤΕΡΝΕΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ Α.Ε. ιδρύθηκε από τον Τερνενόπουλο Ανδρέα στο Τρανόβαλτο Κοζάνης.

- Από το έτος 1979 μέχρι και σήμερα διευθύνεται από τους δύο βασικούς της μετόχους Αθανάσιο και Νικόλαο Τερνενόπουλο.

- Αντικείμενο της εταιρείας είναι η εξόρυξη και η επεξεργασία μαρμάρου και συγκεκριμένα του μαρμάρου Τρανοβάλτου Κοζάνης, όπου βρίσκονται και οι εγκαταστάσεις της επιχείρησης.

 

Β.Ε.ΜΑ.Τ. ΑΦΟΙ Γ. ΤΕΡΝΕΝΟΠΟΥΛΟΥ & ΣΙΑ ΟΕ

gtern3010- Η κύρια δραστηριότητα της καθετοποιημένης μονάδας παραγωγής Β.Ε.ΜΑ.Τ Αφοί Γ. ΤΕΡΝΕΝΟΠΟΥΛΟΥ & ΣΙΑ ΟΕ είναι η εξόρυξη, επεξεργασία και εμπορία μαρμάρου σε λιανική και χονδρική πώληση σε όλη την Ελλάδα και κυρίως στο εξωτερικό. Η εταιρεία εδρεύει στο Τρανόβαλτο Κοζάνης.

- Οι ιδρυτές και μέτοχοι της εταιρείας «Β.Ε.ΜΑ.Τ.» Μάρμαρα Τρανοβάλτου Κοζάνης, συνεχίζουν την μακρά παράδοση των οικογενειών τους στην εξόρυξη, επεξεργασία και εμπορία μαρμάρου σε μία απαιτητική αγορά με ιστορία στο μάρμαρο.

- Η τρίτη γενιά της επιχείρησης Β.Ε.ΜΑ.Τ., με εμπειρία στο χώρο του μαρμάρου, μέσω προηγμένης καινοτόμου τεχνολογίας (2 κέντρα κατεργασίας CNC5 αξόνων BREMBANA, και MATRIX ΝΟΑΤ, CNC τόρνου MATRIX ΝΟΑΤ, μουρελομηχανή SASSO, γυαλιστική παλινδρομική BASSI DINO, χειροκίνητη γυαλιστική, τελάρο 40 λαμών, τελάρο ανοιχτού πλαισίου 12 λαμών, κόφτης παραγγελίας, κόφτης παραγγελίας βοηθητικός, κόφτης με διάμετρο δίσκου 1,60, κόφτης με διάμετρο δίσκου 2,50, κεφαλοκόφτης, οριζόντιο-κάθετο, εξωτερική γέφυρα 15 τόνων, εξωτερική γέφυρα πυλώνας 25 τόνων, εσωτερική γέφυρα 15 τόνων, κλαρκ KOMATSU , κλαρκ TMC, 2 φορτηγά μεταφορών), υποδομής νέων εγκαταστάσεων και κατοχής δύο ιδιόκτητων λατομικών χώρων με αρίστης ποιότητας μαρμάρου Τρανοβάλτου Κοζάνης, πέτυχε άριστη ποιότητα προϊόντων σε ανταγωνιστικές τιμές.

- Έχουν αναλάβει σημαντικά έργα, εκ των οποίων είναι ο Μητροπολιτικός Ορθόδοξος Ναός στα Τίρανα της Αλβανίας, το Νέο Καθολικό στο Ιερό Ησυχαστήριο του Τιμίου Προδρόμου στο Ακριτοχώρι Σερρών επενδυμένος με μάρμαρο Τρανοβάλτου Κοζάνης, το 5 αστέρων ξενοδοχείο στην Κατερίνη Meditercanean Village Hotel and Spa', η Αποκατάσταση Αρχαίου Θεάτρου Μήλου καθώς και η προμήθεια τεσσάρων βάσεων κιόνων από φυσικό λίθο για το Ωδείο των Μεγάλων Θερμών στο Δίον Κατερίνης και αρκετά μεγάλα έργα στο εξωτερικό όπως Αμερική, Ρωσία, Γερμανία κ.α.

- Σήμερα οι Αφοί Γ. ΤΕΡΝΕΝΟΠΟΥΛΟΥ & ΣΙΑ ΟΕ, με οδηγό την πολυετή πείρα, των σύγχρονο μηχανολογικό εξοπλισμό, τις σύγχρονες εγκαταστάσεις και την κατοχή πρώτης ύλης, πέτυχε άριστη ποιότητα προϊόντων μαρμάρου σε ανταγωνιστικές τιμές.

- Επιπλέον η εταιρεία «Β.Ε.ΜΑ.Τ.» Μάρμαρα Τρανοβάλτου Κοζάνης μπορεί να προσφέρει, ποιοτικές κατασκευές, καινοτομία σχεδιασμού, ευρύτητα επιλογής σχεδίων και χρωμάτων, ικανοποιώντας κάθε αρχιτεκτονική, αισθητική και λειτουργική απαίτηση.

ekdEBE271018Serv 22 2

ekdEBE271018Serv 23 2

 

ΤΣΙΤΣΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ – ΒΙΟΤΕΧΝΙΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΞΥΛΟΥ

- Έτος ίδρυσης το 1997 στην Ελάτη Κοζάνης

- Κύρια δραστηριότητα:

  • Σκεπόξυλα εμφανή για βεράντες
  • Παλέτες για εργοστάσια μαρμάρου

ekdEBE271018Serv 18 2

ekdEBE271018Serv 19 2

 

Δείτε παρακάτω σε βίντεο τις δηλώσεις των εκπροσώπων των επιχειρήσεων του ορεινού όγκου των Καμβουνίων στην εκδήλωση βραβεύσεων

Γ.Μαστρ./mikrovalto.gr

Δείτε σχετικά: Η επιτυχημένη εκδήλωση για τα 100 χρόνια από την ίδρυση του ΕΒΕ ΠΕ Κοζάνης στα Σέρβια – Βράβευση επιχειρηματιών του Δήμου Σερβίων-Βελβεντού(3 βίντεο – 55 φωτογραφίες)