8-8 dexxlvΣχετικά με δημοσίευμα-ανακοίνωση της Κοινωνίας των Πολιτών του Βελβεντού για την λειτουργία του Βιολογικού Βελβεντού αναφέρουμε τα εξής:

  • Ουδέποτε σταμάτησε η λειτουργία του Βιολογικού Βελβεντού, δεδομένο που επιβεβαιώνεται από τον λογαριασμό της ΔΕΗ και την σχετική κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας.
  • Είναι προφανής η προσπάθεια των «φωτογράφων» και των συντακτών της ανακοίνωσης να διαστρεβλώσουν την πραγματικότητα καθώς: α) Η δεξαμενή καθίζησης που εικονίζεται με ποσότητες ιλύος εσκεμμένα είχε τεθεί εκτός λειτουργίας και χρησιμοποιούνταν για προσωρινή αποθήκευσή της μέχρι να αναλάβει εξειδικευμένη εταιρία την λειτουργία-συντήρηση του βιολογικού. Επίσης η εταιρία έχει αναλάβει πλέον και την μεταφορά της περίσσειας ιλύος στις ξηραντικές κλίνες, οι οποίες είναι κατασκευασμένες για το σκοπό αυτό. Μάλιστα η φωτογραφία που δημοσιεύεται από τις κλίνες είναι απολύτως φυσιολογική. Για αυτό το λόγο υπάρχουνε οι ξηραντικές κλίνες για να απομακρύνεται η περίσσεια ιλύος, β) η προσπάθεια διαστρέβλωσης αποδεικνύεται και από το ότι δεν υπάρχει ούτε μία φωτογραφία από την άλλη εν λειτουργία δεξαμενή καθίζησης καθώς επίσης και από την έξοδο των επεξεργασμένων λυμάτων για να φανεί αν και κατά πόσο αποτελεσματικά λειτουργεί ο βιολογικός, γ) οι φωτογραφίες που δημοσιεύονται δεν σχετίζονται με την σημερινή κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο βιολογικός αντίθετα αφορούν μία κατάσταση περασμένης περιόδου.
  • Όσον αφορά τις χρεώσεις των λογαριασμών καταρχήν να επισημάνουμε ότι: α) πρόκειται για απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και β) οι χρεώσεις του τέλους βιολογικού εκδόθηκαν από τους υπαλλήλους της Δ.Ε. Βελβεντού με στοιχεία των αποχετεύσεων που επιβαρύνονται με τέλη αποχέτευσης. Τυχόν ενστάσεις επί των χρεώσεων θα εξεταστούν από την αρμόδια υπηρεσία.

Αν υπήρξε πραγματικό ενδιαφέρον για την λειτουργία του βιολογικού Βελβεντού από τους συντάκτες της ανακοίνωσης θα μπορούσαν οι ίδιοι με ένα απλό αίτημα να επισκεφτούν τις εγκαταστάσεις του. Η δημοσίευση φωτογραφιών που δεν έχουν καμία σχέση με τη σημερινή πραγματικότητα καθώς και ο τρόπος που έχουν ληφθεί (παράνομη είσοδο) επιβεβαιώνουν ότι μόνο πραγματικό ενδιαφέρον δεν υπάρχει.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

8-8 dexxlv

Δείτε τη δημοσίευση της Κοινωνίας των Πολιτών Βελβεντού

http://kozan.gr/archives/133446