enwtkin139Ενημερωθήκαμε σήμερα (12-09-2018) κατά την συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ν.Π.Δ.Δ. (Παιδικοί Σταθμοί, Ωδείο, ΚΗΦΗ, ΚΑΠΗ) από τον πρόεδρο, την διευθύντρια αλλά και τις υπεύθυνες των παιδικών σταθμών, για τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, τόσο στους παιδικούς σταθμούς όσο και στο Ωδείο.

Συγκεκριμένα εδώ και καιρό έχουν κοπεί τα τηλέφωνα του Νομικού Προσώπου (Παιδικοί Σταθμοί, Ωδείο, ΚΑΠΗ), λόγω οφειλών προς ΟΤΕ, και το ίδιο πρόκειται να συμβεί και με την ΔΕΗ.

Όπως είναι φανερό η έλλειψη τηλεφώνου στους παιδικούς σταθμούς και στο Ωδείο εγείρει ζητήματα ασφαλείας των παιδιών, στην περίπτωση που κάτι απρόοπτο συμβεί.

Ο Πρόεδρος επικαλείται ότι υπάρχει καθυστέρηση στην οφειλομένων σύμφωνα με τον προϋπολογισμό, ύψους 80.000 € περίπου και ο δήμαρχος αρνείται να τα καταβάλει, ενώ είναι γνωστό σε όλους ότι στο ταμείο του δήμου είναι διαθέσιμα προς άμεση πληρωμή προς ιδιώτες και νομικά πρόσωπα πάνω από 1,0 εκ. ευρώ.

Είναι γνωστά επίσης και τα προβλήματα στο κτίριο του Ωδείου, στέγη που τρέχει με κίνδυνο ηλεκτροπληξίας, κτίριο που πρέπει να βαφεί πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς, η απεντόμωση-απολύμανση που δεν έγινε. Η ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για επισκευή-ανακατασκευή της στέγης ως τώρα μένει ανεκτέλεστη, χωρίς να γνωρίζουμε την προοπτική υλοποίησης του έργου.

Παράλληλα φαίνεται ότι υπάρχει εμπλοκή στην έγκαιρη έναρξη των μαθημάτων στο Ωδείο. Ζητήσαμε από τον Πρόεδρο να προβεί σε κάθε δέουσα ενέργεια, έτσι ώστε τα μαθήματα να ξεκινήσουν σύμφωνα με τον προγραμματισμό όπως γίνεται κάθε χρονιά, δηλαδή την εβδομάδα μετά τις 15 Σεπτεμβρίου.

Διαπιστώνουμε για άλλη μια φορά δηλαδή, ότι ο δήμος βρίσκεται σε διάλυση. Παρά τις εκκλήσεις και τις αγαθές παραινέσεις μας, οι αρμόδιοι του δήμου με όποια θεσμική έκφραση κι αν έχουν (δήμαρχος, αντιδήμαρχοι, πρόεδρος νομικού προσώπου) αδρανούν εκκωφαντικά, με συνέπεια την σημερινή κατάληξη στο Ωδείο και τους Παιδικούς Σταθμούς.

Επειδή ακριβώς στους Παιδικούς Σταθμούς ιδιαίτερα, που λειτουργούν αλλά και στο Ωδείο, εγείρονται ζητήματα ασφαλείας των παιδιών από την έλλειψη τηλεφωνικής γραμμής, σήμερα, μετά την λήξη της συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου, οι εκπρόσωποι της παράταξής μας στο Διοικητικό Συμβούλιο, Κωνσταντόπουλος Βασίλειος και Αλεξόπουλος Αναστάσιος, υποβάλαμε τις παραιτήσεις, διαμαρτυρόμενοι για την κατάσταση στην οποία περιήλθε το Νομικό Πρόσωπο.

Εξ’ όσων γνωρίζουμε και άλλα μέλη του Δ.Σ υπέβαλλαν τις παραιτήσεις τους για τους ίδιους λόγους.

Οι ευθύνες της δημοτικής αρχής είναι τεράστιες. Κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου πριν συμβεί το απευκταίο.

Εννοείται ότι εφ’ όσον επιλυθούν τα προβλήματα που επισημάναμε είμαστε στην διάθεση της δημοτικής αρχής να υποστηρίξουμε την λειτουργία του δήμου, συμμετέχοντας στα θεσμικά όργανα σύμφωνα με τις επιταγές του νόμου.

enwtkin139