2617289Κατατέθηκε το σχέδιο νόμου του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης για την «πρόσβαση των μόνιμων κατοίκων των περιοχών εκτός τηλεοπτικής κάλυψης στους ελληνικούς τηλεοπτικούς σταθμούς ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας».

Σύμφωνα με το σχέδιο νόμου, οι δικαιούχοι - μόνιμοι κάτοικοι των εκάστοτε περιοχών, θα λάβουν χρηματική επιδότηση προκειμένου να αποκτήσουν πρόσβαση, μέσω παρόχου, στους ελληνικούς τηλεοπτικούς σταθμούς, ελεύθερης λήψης, εθνικής εμβέλειας.  

Ως μόνιμοι κάτοικοι θα θεωρούνται αυτοί που διαθέτουν μόνιμη κατοικία στις περιοχές που αναφέρονται στο σχέδιο νόμου, ενώ η χρηματική επιδότηση ανά δικαιούχο ανέρχεται στα 110 ευρώ, εφάπαξ και παρέχει τη δυνατότητα επιλογής παρόχου της αρεσκείας του.  

Τέλος, τονίζεται πως οι μόνιμοι κάτοικοι θα έχουν προθεσμία τριών μηνών από τη δημοσίευση της σχετικής ανακοίνωσης της Γενικής Γραμματείας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, στην οποία ορίζεται η ακριβής ημερομηνία έναρξης της διαδικασίας πιστοποίησης των δικαιούχων.

Πηγή: www.lifo.gr

ΣΗΜ.: Δείτε παρακάτω τις περιοχές του Δήμου Σερβίων-Βελβεντού που οι κάτοικοι δικαιούνται την επιδότηση των 110 €, σύμφωνα με το νομοσχέδιο [μεταξύ αυτών από τον ορεινό όγκο των Καμβουνίων, οι μόνιμοι κάτοικοι από το Μικρόβαλτο, το Τρανόβαλτο, το Φρούριο, η Ελάτη, το Λιβαδερό, το Ζιδάνι (Μονή Στανού) και το Τριγωνικό]:

dikaiouxoi serviwn-velventou

ΠΙΝΑΚΑΣ "ΜΕΡΟΣ Β" (συμπληρωματικός με την Ελάτη και το Λιβαδερό)

pinakas 2_79_1

Δείτε Το νομοσχέδιο

mikrovalto.gr

Σημ.: Συγνώμη για την αρχική παράλειψη. Υπήρχε στο τέλος και συμπληρωματικός πίνακας "ΜΕΡΟΣ Β" με δικαιούχους από την Ελάτη και το Λιβαδερό...