dimos Serbiwn Velbentou logotipoΔήμος Σερβίων–Βελβεντού: Η πραγματικότητα για το Ιατρείο Τρανοβάλτου

Παρακολουθώντας τα όσα γράφονται και λέγονται από «υπεύθυνους», «ανεύθυνους» «ενεργούς» «ενδιαφερόμενους υποψηφίους δημάρχους» και προς αποκατάσταση της αλήθειας σχετικά με τη γραμμή internet στο Ιατρείο Τρανοβάλτου αναφέρουμε τα εξής:

  • Η κάλυψη των αναγκών θέρμανσης, τηλεφωνικών συνδέσεων και άλλων αναγκών των Περιφερειακών Ιατρείων που λειτουργούν κυρίως σε δημοτικά κτίρια γίνεται προαιρετικά από τους ΟΤΑ στο πλαίσιο της εξυπηρέτησης των δημοτών, της συνεργασίας αλλά και της αδυναμίας της Πολιτείας και του αρμόδιου υπουργείου να καλύψει αυτές τις ανάγκες.
  • Το Ιατρείο Τρανοβάλτου λειτουργεί σε Δημοτικό Κτίριο με ό,τι συνεπάγεται αυτό στο κόστος λειτουργίας του, κόστος το οποίο καλύπτεται από το ΝΠΔΔ «Προσχολικής Αγωγής-Παιδείας-Κοινωνικής Μέριμνας» που χρηματοδοτείται κανονικά από το Δήμο Σερβίων–Βελβεντού και θα έπρεπε καταρχήν να μεριμνήσει ώστε να μην προκύψει το συγκεκριμένο πρόβλημα.
  • Με εντολή του Δημάρχου Αθανάσιου Κοσματόπουλου ο Δήμος Σερβίων – Βελβεντού αιτήθηκε την εγκατάσταση νέας τηλεφωνικής γραμμής με internet στο συγκεκριμένο κτίριο που θα εξυπηρετεί και τον χώρο του Ιατρείου.
  • Η προσπάθειες αποκατάστασης του εν λόγω προβλήματος από την πλευρά του κ. Αγάπιου Γαβριηλίδη στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της ιδιότητάς του ως υποδιοικητή της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας δεν αποτελεί τίποτα περισσότερο από την κάλυψη των υποχρεώσεων της Πολιτείας προς τα Περιφερειακά Ιατρεία και σίγουρα δεν αποτελεί προσωπικό κατόρθωμα.

Κλείνοντας θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι η Δημοτική Αρχή δεν πρόκειται ποτέ να παίξει ψηφοθηρικά παιχνίδια στην πλάτη των δημοτών και με θέματα που σχετίζονται με την υγεία.

Η ανταπάντηση της εφημερίδας KOZANH στον Φώτη Ζυγούρη – Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Σ-Β

Κύριε Ζυγούρη, μας εκπλήσσει η έκπληξή σας για ένα γεγονός πέρα για πέρα αδιαμφισβήτητο και γνωστό τοις πάσι, πως το αγροτικό ιατρείο Τρανοβάλτου περίπου δύο μήνες στερούνταν τη σύνδεσή του με το Internet, που είχε ως επακόλουθο, ο αγροτικός γιατρός να μην μπορεί να συνταγογραφεί τα φάρμακα στους ασθενείς…
Η εφημερίδα ΚΟΖΑΝΗ υπηρέτησε και υπηρετεί με θρησκευτική ευλάβεια τηναλήθεια και το δίκαιο, με γνώμονα πάντα τους κανόνες δημοσιογραφικής δεοντολογίας, τουλάχιστον αυτό θα το υπερασπιστούμε μέχρι εσχάτης, καθώς… «τα γραπτά μένουν»…
Όσο για τα άλλα που επισημαίνετε, αυτά αποτελούν «έπεα πτερόεντα» και κατά την ποδοσφαιρική ρήση… «πέταγμα της μπάλας στην κερκίδα»!
Για τα άλλα δε που λέτε, όπως περί ευθυνών και αρμοδιοτήτων «πληρωμής της σύνδεσης Internet» από την 3η Υγειονομική Περιφέρεια, και όχι από την κοινωφελή σας επιχείρηση, σχολιάζοντας μάλιστα άστοχα, είναι εκτός θέματος… έτσι απλά, αναφερόμαστε για ένα κόστος απειροελάχιστο για ένα θέμα όμως τόσο σημαντικό!
Κανείς, κατά τα άλλα, δεν αμφισβήτησε την προσφορά της κοινωφελούς σας επιχείρησης, αλλά να απαντάτε «στα ζητούμενα», ούτε η επισήμανση μιας πραγματικότητας, ενός γεγονότος, όπως εν προκειμένω, μπορεί να σας διασύρει, σαν επαγγελματία και σαν οικογενειάρχη, όπως διατείνεστε και τέλος πάντων… εκεί στο Δήμο σας θα καταφέρετε επιτέλους να συγχρωτιστείτε;!, από την «κεφαλή» και κάτω!!!
Επιμένουμε στα περί «ιντερνετικής αλήθειας»…

Προς αποκατάσταση της …internetικής αλήθειας

(Ανοιχτή επιστολή-απάντηση σε δημοσίευμα της εφημερίδας ΚΟΖΑΝΗ)

κε Διευθυντά

Με έκπληξή είδα(και) το σημερινό δημοσίευμα στην εφημερίδας σας (είχε προηγηθεί και άλλο πριν μερικές ημέρες για το ίδιο θέμα), το οποίο, θέλω να πιστεύω, είναι προϊόν παραπληροφόρησης.

Αναφέρει λοιπόν ο συντάκτης σας: «Και βέβαια ο Δήμος Σερβίων διέθεσε ένα σεβαστό χρηματικό ποσό, μέσα στα πλαίσια των οικονομικών δυνατοτήτων του, στην κοινωφελή επιχείρησή του, ώστε να καλύψει, ευκόλως και αβίαστα εννοούμενα, το μηδαμινό ποσό της σύνδεσης των αγροτικών ιατρείων με το Internet, αντ’ αυτού όμως τα αγροτικά ιατρεία, αν όχι όλα τα περισσότερα, έμειναν αποκλεισμένα «ιντερνετικά» και η παρουσία των αγροτικών γιατρών πλέον ήταν ανούσια και άνευ περιεχομένου και ουσίας, αφού δεν μπορούσαν να συνταγογραφούν τα φάρμακα των ασθενών!»

Πιστέψτε με, θα ήθελα να ήξερα πότε και με πιο τρόπο διατέθηκε ένα τέτοιο ποσό στην Κοινωφελή Επιχείρηση από τον Δήμο. Και για ποιο λόγο άλλωστε, αφού η Κοινωφελής Επιχείρηση δεν έχει καμία σχέση και αρμοδιότητα με τη λειτουργία του ΚΗΦΗ, στο κτίριο του οποίου στεγάζεται το αγροτικό Ιατρείο των Καμβουνίων. Αρμόδιο και υπεύθυνο για τη λειτουργία των ΚΗΦΗ στον Δήμο Σερβίων-Βελβεντού είναι το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου (Ν.Π.Δ.Δ «ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ-ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ»). Αυτό –εννοείται- θα έπρεπε να το γνωρίζουν στον Δήμο και να μη σκορπούν τα χρήματά τους σε … αναρμόδιους.

Κατηγορηματικά λοιπόν σας δηλώνω ότι ουδέποτε η Κοινωφελής Επιχείρηση χρηματοδοτήθηκε από τον Δήμο Σερβίων-Βελβεντού για τις επικοινωνιακές συνδέσεις των αγροτικών Ιατρείων.

Δεν είμαι δημοσιογράφος, αλλά επιτρέψτε μου να γνωρίζω πως ο συντάκτης του άρθρου, καταρχήν, θα έπρεπε να ερευνήσει για να διαπιστώσει ότι: αρμοδιότητα για τη λειτουργία των Αγροτικών Ιατρείων της περιοχής μας έχει η 3η Υγειονομική Περιφέρεια, έτσι δεν θα εμφάνιζε «μετά Βαίων και κλάδων» τον υποδιοικητή της και αγαπητό συντοπίτη μας σαν σωτήρα για ένα πρόβλημα, που δημιουργήθηκε λόγω παράλειψης της δικής του υπηρεσίας.

Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί, εφόσον επικοινώνησα με την εφημερίδα σας, και δήλωσα ότι αυτά που αναφέρετε στο (αρχικό) δημοσίευμα είναι ψευδή και αναληθή, δεν μπήκατε στον κόπο, ως οφείλατε, να διερευνήσετε περαιτέρω το θέμα, αντ’ αυτού με κατηγορείται για απειλές και σπιλώνετε τόσο εμένα, όσο και την υπηρεσία στην οποία προίσταμαι.

κε Διευθυντά

Τόσο εγώ, όσο και οι συνεργάτες μου στο Διοικητικό Συμβούλιο, καθώς και οι εργαζόμενοι στην Κοινωφελή Επιχείρηση Σερβίων-Βελβεντού, μοχθούμε καθημερινά, κάτω από αντίξοες οικονομικές συνθήκες, για να προσφέρουμε πολιτιστικό έργο στους συνδημότες μας. Σε ποιο βαθμό το καταφέρνουμε αυτό το γνωρίζουν και το κρίνουν οι ίδιοι και σίγουρα είναι και ένα καλό θέμα για την εφημερίδα σας (κάποια στιγμή θα πρέπει να επισημαίνονται και τα θετικά που γίνονται σε αυτό τον τόπο).

Η Κοινωφελής Επιχείρηση, πέρα από τις αμιγώς δικές της εκδηλώσεις, είναι αρωγός και συνδιοργανώτρια σχεδόν σε κάθε εκδήλωση πολιτιστική ή αθλητική που γίνεται στην περιοχή μας, με τα πενιχρά μέσα και τους πόρους που διαθέτει.

Είμαι και είμαστε ανοικτοί και ανεκτικοί σε οποιαδήποτε κριτική, που ενδέχεται να έχει βάση, γιατί ενεργούμε, γιατί προσπαθούμε, και όποιος προσπαθεί κάνει και λάθη, αλλά σίγουρα αυτό δε συμβαίνει στην προκειμένη περίπτωση - όπως σας εξήγησα.

Πόσο ανεκτικός όμως μπορώ να είμαι σε ένα τέτοιο κείμενο, που εξελίσσεται σε επίθεση στο πρόσωπό μου; Πόσο μπορώ να ανεχθώ σαν οικογενειάρχης, σαν επαγγελματίας και σαν άνθρωπος, που εδώ και αρκετά χρόνια ασχολούμαι με τα κοινά της περιοχής μου, αυτό τον άδικο διασυρμό;

Είμαι στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία ή δήλωση χρειασθείτε και σας καλώ σας προκαλώ και σας προσκαλώ να διαπιστώσετε ο ίδιος τα γραφόμενά μου.

Στη διάθεσή σας

Φώτης Ζυγούρης

Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Σερβίων-Βελβεντού

----

Δείτε ΕΔΩ τη δημοσίευση της εφημερίδας ΚΟΖΑΝΗ 23.8.2018

dimos Serbiwn Velbentou logotipo