agriatrΤα αγροτικά ιατρεία του Δήμου Σερβίων-Βελβεντού χωρίς Internet!!!… με αποτέλεσμα, την αδυναμία συνταγογράφησης φαρμάκων!!! Η Ελλάδα του 2018, ο ηλεκτρονικός και τεχνολογικός οργασμός και η αβελτηρία των υπευθυνο-ανευθύνων!

Είναι αδιανόητο, είναι υπεράνω ποταμών, στη σημερινή εποχή της κινητής τηλεφωνίας και του ηλεκτρονικού και τεχνολογικού οργασμού, στην Ελλάδα και μάλιστα στα αγροτικά ιατρεία του Δήμου Σερβίων-Βελβεντού, ελλείψει Internet οι γιατροί να αδυνατούν να συνταγογραφούν φάρμακα για τους κατοίκους και μάλιστα ηλικιωμένους των χωριών του πρώην Δήμου Καμβουνίων, (αγροτικό ιατρείο Τρανοβάλτου), αλλά και σε άλλες τοπικές κοινότητες του Δήμου!

Πειστήρια για τα αυτονόητα δεν υφίστανται, και πώς αλλιώς, έτσι απλά… όταν στα χωριά των Καμβουνίων και στα αγροτικά ιατρεία δεν υπάρχει Inrernet, ώστε ο γιατρός να μπορεί να συνταγογραφεί τα φάρμακα για τους ανήμπορους ηλικιωμένους, οι οποίοι αναγκάζονται, είτε οι ίδιοι είτε οι οικείοι τους, να μεταβαίνουν στα Σέρβια και στο κέντρο υγείας, για συνταγογράφηση των φάρμακών τους!

Όσο για τις αιτίες και τους λόγους γι’ αυτό το κατάντημα, καλύτερα αίσχος θα λέγαμε, είναι το γεγονός πως τα τέλη Internet δεν πληρώθηκαν και έτσι απομονώθηκαν… Ιντερνετικά!

Ο δήμος Σερβίων-Βελβεντού ισχυρίζεται πως τα χρήματα δόθηκαν στην κοινωφελή επιχείρηση του Δήμου ώστε να πληρωθούν αυτά τα τέλη, αλλά η επιχείρηση της «κοινωφελείας» κάλυψε άλλες ανάγκες της, θεωρώντας, ως φαίνεται, υποδεέστερες τις ανάγκες των αγροτικών ιατρείων και των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στους κατοίκους των χωριών!

Από ’κει και πέρα αρχίζει το αλαλούμ της απόδοσης ευθυνών και η προσφιλής τακτική της «πάσας στην πάσα»! Ο υπεύθυνος του κέντρου υγείας Σερβίων δηλώνει πως «δεν είναι υπεύθυνος για το Α αγροτικό ιατρείο καθότι στεγάζεται σε κτίριο του δήμου», η διοίκηση του κρατικού νοσοκομείου Κοζάνης επισημαίνει πως «δεν είναι υπεύθυνη για τα αγροτικά ιατρεία, καθώς αυτά υπάγονται απευθείας στη δικαιοδοσία της Υγειονομικής Περιφέρειας (εν προκειμένω της 3ης) που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη! Ο δήμαρχος Σερβίων-Βελβεντού αποποιείται των ευθυνών, αφού «χρηματοδότησε την καθ’ ύλην αρμόδια κοινωφελή επιχείρηση» και… πάει λέγοντας!

Αν είναι δυνατόν!… αυτοί που κόπτονται πως νοιάζονται για το καλό και το συμφέρον του γενικότερου κοινωνικού συνόλου και να επιθυμούν τη συνέχιση της δημαρχίας ξανά… να μη βρίσκουν λύση σε ένα θέμα ελάχιστου χρηματικού κόστους, μα τόσο ζωτικής σημασίας για τους κατοίκους των απομονωμένων πια κατοίκων των χωριών τους!

Έτσι, για ένα κόστος Internet… μα τόσο μηδαμινού!!!

Πηγή: efkozani.gr

agriatr