Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Ιερά Μητρόπολη Σερβίων και Κοζάνης:

Δεν υπήρξε ποτέ ρήξη μεταξύ του Μητροπολίτη Παύλου

και του Ιεροκήρυκα Αυγ. Μύρου

(Απάντηση σε δημοσίευμα του kozan.gr)

Αγαπητέ Κύριε Σαμαρά,
Δημοσιεύσατε στην ιστοσελίδα σας (τόσο σήμερα, 20 Ιαν. 2012, αλλά και παλαιότερα), κείμενα για το θέμα των σχέσεων του Σεβ. Μητροπολίτη κ. Παύλου καί του Ιεροκήρυκα της Μητροπόλεώς μας Αρχιμ. κ. Αυγουστίνου Μύρου.

Επ’ ευκαιρία αυτής της αναφοράς σας, επιθυμούμε να κοινοποιήσετε τα παρακάτω για την καλύτερη ενημέρωση τόσο την δική σας όσο και των αναγνωστών σας, αλλά και για να διασκεδαστούν οι εντυπώσεις, που αιωρούνται τόσο καιρό:

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Αυγουστίνος Μύρου είναι, και ποτέ δεν έπαψε να είναι, διορισμένος Ιεροκήρυκας της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως και εκ του νόμου δεν δύναται να κατέχει εφημεριακή θέση σε ενορία. Η «κατ’ οικονομίαν» άσκηση εφημεριακών καθηκόντων από τόν π. Αυγουστίνο στον Ι. Ναό του Αγίου Νικάνορα Κοζάνης ήταν προσωρινή, έως ότου πληρωνόταν η κενή εφημεριακή θέση του εν λόγω Ι. Ναού. Όταν βρέθηκε τακτικός δεύτερος εφημέριος, ο π. Αυγουστίνος απλώς απαλλάχθηκε από την προσωρινή του διακονία και επανήλθε πλήρως στη δράση του ως Ιεροκήρυκας. Ούτε απομακρύνθηκε, ούτε παύθηκε από τα καθήκοντά του στο Ναό και ουδέποτε τέθηκε σε περιορισμό («εγκλεισμό») στο «μοναστήρι του» όπως διαδίδεται τεχνηέντως. Πιστεύουμε ότι είναι κατανοητή η διαφορά, εφ’ όσον υπάρχει καλή πρόθεση και όχι πλάνη!

Για όσους δεν γνωρίζουν τις δράσεις του εν λόγῳ κληρικού, αναφέρουμε ότι ο π. Αυγουστίνος, όπως ανέκαθεν:
1. Περιοδεύει ιερουργώντας και κηρύττοντας σε όλη την μητροπολιτική μας επαρχία.
2. Είναι υπεύθυνος της αντιαιρετικής δράσης της Ι. Μητροπόλεως.
3. Παρουσιάζει εβδομαδιαία εκπομπή στον τηλεοπτικό σταθμό West Channel.
4. Συμμετέχει σε πλείστες πνευματικές εκδηλώσεις (Συνάξεις, Ημερίδες, Συνέδρια) ανά την ελληνική επικράτεια.
5. Ηγουμενεύει στην Ι. Μονή Αγίου Νεκταρίου Παλαιογρατσάνου, όπου δέχεται και εξομολογεί τους πιστούς. Να τονιστεί εδώ ότι η εν λόγῳ Μονή ανήκει στην Ι. Μητρόπολη Σερβίων καί Κοζάνης και δεν αποτελεί «..προσωπικό του μοναστήρι...», όπως από λανθασμένη, ίσως, πληροφόρηση δημοσιεύτηκε.

Όπως αντιλαμβάνεσθε, λοιπόν, η δράση του Ιεροκήρυκα της Μητροπόλεώς μας είναι, με την ευχή και ευλογία του Επισκόπου μας κ. Παύλου, πλούσια, αξιέπαινη και λίαν εποικοδομητική. Και θα τη ζήλευαν, μάλιστα, πολλοί κληρικοί. Από πού, λοιπόν, προκύπτει ότι παύθηκε, καταδιώκεται και περιορίζεται ο π. Αυγουστίνος, όπως διαδίδεται και αναγράφεται, κατά καιρούς, στα σχόλια των αναγνωστών σας; Τα συμπεράσματα είναι δικά σας!

Για δε τα περί «αποκατάστασης και ομαλοποίησης των σχέσεων Μητροπολίτη και Ιεροκήρυκα...» έχουμε να πούμε μόνο αυτό: η αποκατάσταση προϋποθέτει και ρήξη. Τα όσα αναφέρθηκαν παραπάνω, πιστεύουμε ότι κάθε άλλο παρά ρήξη των σχέσεων αποδεικνύουν.

Αυτά τα λίγα προς αποκατάσταση (ολόκληρης) της αλήθειας και εξαγωγή ορθών συμπερασμάτων.

Από την Ιερά Μητρόπολη

Σχόλια   

kmetaksiotis
+2 # kmetaksiotis 21-01-2012 15:45
το αδικο ουκ ευλογειται, απλα συγχωρειται......... ..
Παράθεση
ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΡΗΤΗ
-2 # ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΡΗΤΗ 28-01-2012 14:24
ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ Η ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΕΙΝΑΙ ΨΕΜΑΤΑ. Ο ΚΟΣΜΟΣ ΞΕΡΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΠΟΣΟ ΑΓΑΠΗΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο Π.ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΤΙ ΠΟΛΕΜΟ ΤΟΥ ΚΑΝΟΥΝ. ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΓΙΑΤΙ ΠΑΡΟΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕ Η ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΝΑ ΓΙΝΕΤΕ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΜΙΜΗΣΗΣ ΧΡΙΣΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΟΥΣ ΑΥΤΗ ΚΑΘΕ ΑΛΛΟ ΠΑΡΑ ΦΑΡΑΣΑΪΣΜΟ ΠΡΟΒΑΛΛΕΙ. ΚΙ ΑΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΓΙΑΤΙ ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΒΕΛΒΕΝΤΟ ΥΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΠΤΕΙΑ ΤΟΥ Π.ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ, ΓΙΑΤΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕ ΤΗ ΔΙΕΤΕΛΕΣΗ ΑΓΡΥΠΝΙΩΝ ΣΤΑ ΕΚΚΛΗΣΑΚΙΑ ΤΟΥ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ ΟΠΟΥ ΠΑΡΕΒΡΙΣΚΟΤΑΝ Κ Ο Π.ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΣ? ΤΑ ΘΕΛΕΙ ΑΥΤΑ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ? ΣΚΑΝΔΑΛΙΖΕΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΑΥΤΗ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΠΙΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΚΙ ΕΣΕΙΣ Μ'ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΛΕΦΤΟΠΟΛΕΜΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΝΕΤΕ ΤΟΥΣ ΔΙΩΧΝΕΤΕ!Ο Π.ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΓΙΟΣ. ΜΑΚΑΡΙ ΚΑΘΕ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΝΑ'ΧΕ ΕΝΑ Π.ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟ.ΤΟΝ ΓΝΩΡΙΣΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΝ ΞΕΧΑΣΩ.ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΤΟΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΕΤΕ.
Παράθεση
ΓΙΑ-ΜΑΣ
-2 # ΓΙΑ-ΜΑΣ 31-01-2012 18:27
ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΛΙΟΝΤΑΡΙ ΚΡΗΤΙΚΑΡΕ!
Παράθεση
Ευστάθιος Μπαθρέλλος
0 # Ευστάθιος Μπαθρέλλος 14-05-2013 22:00
Γνωρίζω τον π. Αυγουστίνο Μύρου από λαϊκό. Πρόκειται για έναν άνθρωπο που προσπαθεί να ζει κατα Χριστόν διαρκώς' εν υπακοή, με γνήσιο Εκκλησιαστικό φρόνημα και ιεραποστολικό ζήλο με πλήρη επίγνωση. Του είμαι υπόχρεως και ζητώ την ευχή του. Ε. Ε. Μπ. - Ιατρός, Καρδίτσα.
Παράθεση
Ευστάθιος Μπαθρέλλος
+2 # Ευστάθιος Μπαθρέλλος 14-05-2013 22:04
Ζητώ την Ευχή του Σεβ. κ. Παύλου και του λίαν μοι σεβαστού π. Αυγουστίνου. Είθε όλα να βαίνουν εις δόξαν του Αγίου Τριαδικού Θεού μας!
Παράθεση
Μυρτώ
-2 # Μυρτώ 27-11-2013 00:21
Μετά από τόσο καιρό και μη θέλοντας να πιστέψω πως η Μητρόπολη έκανε κακό στους πιστούς της, φοβάμαι πως είναι αλήθεια. Λυπάμαι για τη μητρόπολη, όπως λυπάμαι και για τις δικιές μου αμαρτίες, όμως εγώ δεν είμαι κλήρος. Όποιος πιστεύει ότι γίνεται έργο αυτήν τη στιγμή στην Κοζάνη και ειδικά στους νέους, ας μας το πεί, με θλίψη νιώθω ότι δεν υπάρχει τίποτα.
Παράθεση
Μαρία Τσ.
0 # Μαρία Τσ. 27-11-2013 00:38
"Η «κατ’ οικονομίαν» άσκηση εφημεριακών καθηκόντων από τόν π. Αυγουστίνο στον Ι. Ναό του Αγίου Νικάνορα Κοζάνης ήταν προσωρινή, έως ότου πληρωνόταν η κενή εφημεριακή θέση του εν λόγω Ι. Ναού."

Μεγάλη ανακρίβεια διότι, ο π. Αυγουστίνος συλλειτουργούσε εδώ και χρόνια με τον π. Ευάγγελο στον Αγ. Νικάνορα, απλώς ο π. Ευάγγελος ήταν προϊστάμενος του Ναού. Ο π. Αυγουστίνος κάποτε για χρόνια, έκανε Κυριακάτικο κήρυγμα στον Αγ. Νικάνορα καθώς και εξομολόγηση κάθε Δευτέρα με πλήθος λαού. Ας μας απαντήσει, λοιπόν η μητρόπολη γιατί δεν τα κάνει τώρα, και με ποιο δικαίωμα στερεί από το ποίμνιο της τη δυνατότητα να δέχεται πνευματικής τροφής αλλά και πνευματικής κάθαρσης;

Επίσης, κανείς δεν ενδιαφέρεται (ουσιαστικά) αν έγινε ρήξη, αν δεν έγινε και ποια είναι η σχέση της μητρόπολης με τον π. Αυγουστίνο. Το αποτέλεσμα μας ενδιαφέρει, που είναι η έλλειψη των ανωτέρω.

Έχω φύγει από την Κοζάνη, δεν θα ξεχάσω ποτέ πόσο με βοήθησε ο π. Αυγουστίνος. Όταν εγώ δεν πίστευα ότι θα περάσω στις πανελλήνιες, εκείνος το πίστεψε και τώρα κάνω και μεταπτυχιακό. Όταν εγώ δεν ήξερα για το μυστήριο της εξομολόγησης, εκείνος με κέρδισε με το κήρυγμά και άρχισα να εξομολογούμαι.
π. Αυγουστίνε την ευχή σας
Παράθεση