34386215 Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, το νεοκλασικό κτήριο του Δ.Σχ. Χαρισιος Μούκας φόρεσε τα γιορτινά του στα χρώματα της γαλλικής σημαίας για να υποδεχτεί χαρωπά όλους τους φίλους και συγγενείς αλλά και την εκπρόσωπο του Γαλλικού Ινστιτούτου, κ.Athéna Missios, για την τελετή βράβευσης του διαγωνισμού Γαλλοφωνίας.

Το θέμα του φετινού διαγωνισμού Γαλλοφωνίας είχε άμεση σχέση με το περιβάλλον καθώς επρόκειτο για τη δημιουργία επτά φανταστικών φυτών τα οποία να καταπολεμούν τα προβλήματα του Περιβάλλοντος. Επτά φυτά – έργα τέχνης χάρη στη δημιουργική φαντασία των παιδιών αλλά και στην οικολογική τους ευαισθησία.

Οι μαθητές και μαθήτριες του γαλλικού τμήματος της Στ΄τάξης, με ιδιαίτερη χαρά και υπερηφάνεια, παρουσίασαν την εργασία τους σε όλους τους προσκεκλημένους και στη συνέχεια ακολούθησε η βράβευσή τους. Η απονομή των επαίνων έγινε από τη Σύμβουλο Γαλλικής γλώσσας και Φιλολογίας Δυτικής Μακεδονίας κ. Αγγελική Κοφίδου ενώ τα δώρα του Γαλλικού Ινστιτούτου τους παρέδωσε η εκπρόσωπος κ.Athéna Missios μαζί με τα θερμά της συγχαρητήρια.

Με τη συμμετοχή τους σ’αυτόν τον διαγωνισμό τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να προβληματιστούν για θέματα του περιβάλλοντος, να συνεργαστούν και να δημιουργήσουν αποκτώντας περισσότερη οικολογική συνείδηση και ταυτόχρονα μαθαίνοντας βιωματικά και ευχάριστα τα γαλλικά.

Τον επίλογο της τελετής έκανε η Διευθύντρια του σχολείου, κ. Ζωή Μήλιου, με την προτροπή της προς τους μαθητές να παίρνουν μέρος σε παρόμοιους διαγωνισμούς και να μην ξεχνούν να αγαπούν και να σέβονται το περιβάλλον.

(Συμμετέχοντες : Γεώργιος Αργυράκος, Ιωάννα Χριστίνα Βαρυτιμίδη, Γεώργιος Δουδαλης, Θεοδώρα Ζαχαράκη, Μαριάννα Ζάρρι, Ιωάννης Δαβίδ Καγιάς, Μερόπη Κοεμτζοπούλου, Γεώργιος Καλαμπούκας, Κωνσταντίνος Κηπουριδης, Ελπίδα Λιάλιου, Κωνσταντίνος Μαμάτσιος, Νικολέτα-Γλυκερία Μπασιά, Παναγιώτης Παυλίδης Παπακωνσταντίνου, Φιλήμων Παύλου, Βασιλική Σακαλή, Αγγελική Σεράνη /Καθηγήτρια γαλλικών : Παναγιώτα Δημούλα).

Από το kozan.gr

34386215