sxoleio255Αλλάζει η διάταξη των σχολείων στο Νομό Κοζάνης, μετά την ανακοίνωση του Υπουργείου για τις συγχωνεύσεις – καταργήσεις σχολικών μονάδων. 

Αναλυτικότερα, δημοσιεύτηκαν σε ΦΕΚ από το Υπουργείο Παιδείας οι ιδρύσεις, προαγωγές, υποβιβασμοί, συγχωνεύσεις και καταργήσεις Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων, πανελλαδικά.

Οι αλλαγές αυτές επηρεάζουν και  τα σχολεία της Δυτικής Μακεδονίας, ενώ στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης έχουμε μικρές προσαρμογές που αφορούν στην αλλαγή του εκπαιδευτικού δυναμικού, με υποβιβασμούς σχολείων στα χωριά , όπου το μαθητικό δυναμικό μειώνεται.

Αναλυτικότερα και ξεκινώντας από τις προαγωγές δημοτικών σχολείων, μεγάλα 13ο και 17 δημοτικό μέσα στην πόλη της Κοζάνης προάγονται σε 14θέσιο και δεκατριθέσιο αντίστοιχα, λόγω αυξημένου αριθμού μαθητών. Επίσης το ίδιο ισχύει και για το Βατερό όπου φοιτούν σήμερα πάνω από 40 παιδιά και το σχολείο γίνεται από 3θέσιο σε 4θέσιο.

Αντίθετα, υποβιβάζονται τα δημοτικά σχολεία σε Ακρινή, Πολύμυλο και Πεντάλοφο. Όπως τόνισε στον «Π.Λ.» ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γιάννης Γκαμπούρας, αυτά τα σχολεία υποβιβάστηκαν γιατί έχουν λίγα παιδιά, συγκεκριμένα ο Πεντάλοφος έχει 5, ο Πολύμυλος 11 και η Ακρινή έπεσε κάτω από 30 παιδιά.

Σε ό,τι αφορά τα νηπιαγωγεία , για πρώτη φορά στην ιστορία της η Κοζάνη αποκτά τετραθέσιο νηπιαγωγείο! Πρόκειται για το 17ο που είναι στη γειτονιά Πλατάνια, μια γειτονιά με συνεχώς αυξανόμενο αριθμό παιδιών, για αυτό και το υπουργείο έκρινε ότι πρέπει να προαχθεί. Μάλιστα αυτό θα είναι και το μόνο νηπιαγωγείο που θα έχει διευθύντρια, αφού προήχθη σε 4θέσιο, μιας και όλα τα άλλα έχουν προϊσταμένη. Στο εν λόγω νηπιαγωγείο αναμένεται να φοιτήσουν φέτος γύρω στα 70 παιδιά.

Επίσης, να σημειωθεί πως σε ό,τι αφορά τα νηπιαγωγεία, υποβιβάζονται αυτά του Μαυροδεντρίου και της Ποντοκώμης, τα οποία έχουν πλέον κάτω από 10 παιδιά. Μάλιστα σε αυτό της Ποντοκώμης πηγαίνουν μόλις 5 μαθητές! Μέσα στην πόλη της Κοζάνης, τα νηπιαγωγεία 14ο και 18ο γίνονται από 2θέσια σε μονοθέσια, ενώ της Νεάπολης Βοϊου ήταν δύο νηπιαγωγεία και πλέον γίνονται ένα.

Οι αλλαγές αυτές, σύμφωνα με τον κ. Γκαμπούρα, έγκειται στη μείωση του μαθητικού δυναμικού σε μικρές σχολικές μονάδες σε χωριά, ενώ αντίστοιχα έγιναν οι αλλαγές που πρέπει σε μεγάλες σχολικές μονάδες που έπρεπε να προαχθούν.

 Προάγονται από το σχολικό έτος 2018- 2019 οι παρακάτω σχολικές μονάδες κατά Περιφερειακή Διεύθυνση,  ως ακολούθως:

ΔΗΜΟΤΙΚΑ

ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΚΟΖΑΝΗ, 13ο Δημοτικό Σχολείο Κοζάνης από 12θέσιο σε 14θέσιο

ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΚΟΖΑΝΗ, 17ο Δημοτικό Σχολείο Κοζάνης από 12θέσιο σε 13θέσιο

ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΚΟΖΑΝΗ, Δημοτικό Σχολείο Βατερού από 3θέσιο σε 4θέσιο

 ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ

ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΚΟΖΑΝΗ, 17ο Δημοτικό Σχολείο Κοζάνης από 3θέσιο σε 4θέσιο

 Υποβιβάζονται από το σχολικό έτος 2018-2019 οι παρακάτω σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης  κατά Περιφερειακή Διεύθυνση ως ακολούθως:

 ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΚΟΖΑΝΗ, Δημοτικό Σχολείο Πενταλόφου, από 2θέσιο σε μονοθέσιο

ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΚΟΖΑΝΗ, Δημοτικό Σχολείο Ακρινής από 6θέσιο σε 3θέσιο

ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΚΟΖΑΝΗ, Δημοτικό Σχολείο Πολυμύλου από 2θέσιο σε μονοθέσιο

 ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ

ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΚΟΖΑΝΗ, 14ο Νηπιαγωγείο Κοζάνης, από 2θέσιο σε μονοθέσιο

ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΚΟΖΑΝΗ, 18ο Νηπιαγωγείο Κοζάνης, από 2θέσιο σε μονοθέσιο

ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΚΟΖΑΝΗ, Νηπιαγωγείο Μαυροδένδρι από 2θέσιο σε μονοθέσιο

ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΚΟΖΑΝΗ, Νηπιαγωγείο Ποντοκώμης, από 2θέσιο σε μονοθέσιο

Συγχωνεύονται από το σχολικό έτος 2018-2019 οι παρακάτω σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης  κατά Περιφερειακή Διεύθυνση, ως ακολούθως:

 ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ

2/Θ 1ο Νηπιαγωγείο Νεάπολης και 2/Θ 2ο Νηπιαγωγείο Νεάπολης σε 3/Θ Νηπιαγωγείο Νεάπολης με έδρα τη Νεάπολη Βοϊου

Β.Σ./ prlogos.gr

sxoleio255