Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΟΖΑΝΗΣ
.

Εργαζόμενες, άνεργες, Νέες Γυναίκες
Όλες στην συγκέντρωση του ΠΑΜΕ την Τρίτη στις 17/1/2012 στις 6:30 στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης
Η ανεργία, οι απολύσεις, η φτώχεια και η ανασφάλεια, η μαζική απλήρωτη εργασία, βρίσκονται μέσα στα σπίτια μας και συνεχώς μεγαλώνουν.
Το μαύρο μέτωπο της συγκυβέρνησης (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ) ετοιμάζει νέο τσουνάμι μέτρων :

- νέες παρεμβάσεις στις συλλογικές συμβάσεις
- δραστική μείωση μισθών και επιδομάτων.
-πετσόκομμα των επικουρικών συντάξεων
- μεγαλύτερη ευελιξία στις εργασιακές σχέσεις και ταυτόχρονα.
-περικοπές στις εργοδοτικές εισφορές για την κοινωνική ασφάλιση, και νέες φορολογικές ελαφρύνσεις στους εργοδότες.
Δεν αντέχουμε άλλο. ΣΆ αυτή την κλιμακούμενη επίθεση υπάρχει διέξοδος. Οι εργαζόμενοι στην Ελληνική Χαλυβουργία που βρίσκονται πάνω από δυο μήνες σε απεργία που αρνήθηκαν να υποταχτούν στην εκ περιτροπής εργασία, στους μισθούς των 500 ¤ , στις μαζικές απολύσεις, μας δείχνουν το δρόμο. Πίσω από τον Μάνεση στοιχίζονται οι βιομήχανοι και συντονίζουν την επίθεσή τους σε κάθε κατάκτηση και δικαίωμα της εργατικής τάξης.
Η θέση η δική μας είναι μαζί με το ΠΑΜΕ και  τα συμφέροντα της τάξης μας. Η συμμετοχή μας στην απεργία είναι η έμπρακτη απάντηση στη γενικευμένη επίθεση της εργοδοσίας και ταυτόχρονα εκδήλωση αλληλεγγύης στους χαλυβουργούς και σε όλους και όλες που βρίσκονται σε απεργιακές κινητοποιήσεις σε δεκάδες τόπους δουλειάς.
Γυναίκες του καθημερινού μόχθου
Δεν έχουμε άλλη επιλογή. Με ψηλά το κεφάλι, άφοβα και οργανωμένα, θα μπούμε στους αγώνες,  θα ορθώσουμε την αντίστασή μας, θα αρνηθούμε  να δουλεύουμε για 500¤, μισοάνεργες, άνεργες χωρίς δικαιώματα για να σωθούν τα κέρδη των μονοπωλίων, η ΕΕ και το Ευρώ. Θα υπερασπιστούμε τα παιδιά μας, δεν θα επιτρέψουμε  να δουλεύουν για ένα ξεροκόμματο, σε συνθήκες γαλέρας χωρίς δικαιώματα. Θα απαιτήσουμε να σταματήσει η βαρβαρότητα,  παιδιά να πηγαίνουν νηστικά και  σε χωρίς ζέστη σχολείο.
Όλες στην κινητοποίηση στις 17-1-12 και στους καθημερινούς αγώνες μαζί με το ΠΑΜΕ για ένα λαϊκό ποτάμι ρήξης και ανατροπής για να απαλλαγούμε εμείς και τα παιδιά μας από τους εκμεταλλευτές μας.

ΚΟΖΑΝΗ  16/01/2012