doritis aiani mandravelisΣε μια περίοδο οικονομικής κρίσης και ανασφάλειας, ένας συμπολίτης μας αποφασίζει να γίνει δωρητής ιατρικού εξοπλισμού σε ένα περιφερειακό ιατρείο και συγκεκριμένα αυτό της Αιανής. Η δωρεά αφορά σε ένα σύγχρονο καρδιογράφο και ένα πιεσόμετρο.

Πρόκειται για μια πράξη ανθρώπινη, σε μια δύσκολη εποχή, που δείχνει πως υπάρχουν ακόμη συμπολίτες μας που αγαπούν τον τόπο τους .

Ο δωρητής Μιχάλης Μανδραβέλης βρέθηκε ζωντανά στο στούντιο του ΡάδιοΛόγος, μιλώντας για τη δωρεά αυτή και λέγοντας πως η ιδέα του γεννήθηκε μιας και εδώ και δέκα χρόνια περίπου , ξεκίνησε να γράφει ποιήματα. Ένοιωσε την ανάγκη να γράψει και στην πορεία των χρόνων εξέδωσε το βιβλίο του. Παράλληλα με την εμπορική του δραστηριότητα ασχολείται και με την συγγραφή, μιας και για τον ίδιο είναι μια εσωτερική ανάγκη καταγραφής. Το βιβλίο λέγεται «του έρωτα και της ζωής» (κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΠΗΓΗ στα Public) και παρουσιάστηκε στην Αιανή τον Ιανουάριο του 2018 σε μια κατάμεστη αίθουσα. Το βιβλίο τον σημάδεψε, ενώ το εξώφυλλο επιμελήθηκε ο γιός του, που εργάζεται στη Νέα Υόρκη.

Η κίνηση του ιδίου να δωρίσει τα ιατρικά μηχανήματα στο ιατρείο της Αιανής, του γεννήθηκε από την άποψή του πως ο ίδιος ζει σε μια κοινωνία , εργάζεται και βιοπορίζεται , με τον κόσμο να τον στηρίζει. «Αφού σήμερα ζούμε στην Ελλάδα μια εποχή δύσκολη , σκέφτηκα να ανταποδώσω με κάποια μικρά πράγματα, που τα δωρίσαμε στο ιατρείο. Μετά το τέλος της εκδήλωσης αποφασίσαμε τα κέρδη του βιβλίου να πάνε πίσω στην τοπική κοινωνία. Πρόκειται για ευεργέτημα με την έννοια πως παίρνουμε την αγάπη της τοπικής κοινωνίας και δίνουμε πίσω, προσφέροντας χαρά στους συμπολίτες μας», τόνισε χαρακτηριστικά.

Από το ιατρείο περνούν καθημερινά δεκάδες συμπολίτες μας και η ανθρώπινη πράξη του κ. Μανδραβέλη έχει μια σημαντική αξία, μιας και με τον καρδιογράφο βοηθούν αρκετό κόσμο, θα εξετάζουν αρκετούς ασθενείς, ενήλικες και παιδιά της περιοχής της Αιανής.

Σε ό,τι αφορά το βιβλίο, κυκλοφορεί με επιτυχία και διαβάζεται από αρκετό κόσμο, κάτι που του δίνει κουράγιο για τη συνέχεια. Όπως κατέληξε ο κ. Μανδραβέλης: «Αυτή η ευλογημένη χώρα πάντα είχε ευεργέτες και στηρίχθηκε σε αυτούς. Υπάρχει κόσμος που το αποδεικνύει καθημερινά και ελπίζω η κίνησή μου να βρει μιμητές . Πάντα υπάρχουν εθελοντές, άνθρωποι που αγαπούν τον συνάνθρωπο», κατέληξε.

Β.Σ./ prlogos.gr

doritis aiani mandravelis